Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Szent a béke: visszatértek a letiltott zenék a TikTokra

A hírek szerint a TikToknak és a Universal Music Groupnak sikerült megegyezniük, így számos előadó alkotása újra elérhetővé vált a közösségi platformon.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ismert, néhány hónapja háború kezdődött a világ egyik legnagyobb zenei kiadója, a Universal Music Group és a TikTok üzemeltetői között, amelynek eredményeként számos világsztár – például Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles, Ariana Grande, akiket a Universal képvisel – szerzeményei eltűntek a platformról.

Mint kiderült, annak következménye volt ez, hogy a videómegosztó tulajdonosa és a zenekiadó nem tudott egyezségre jutni a jogdíjakat illetően, az addigi megállapodás pedig január 31-én lejárt. Később a TikTok és a Universal Music Group is egy levélben tájékoztatta az embereket a történtekről, amelyben mindkét fél a másik kicsinyességét és kapzsiságát hangoztatta. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Majd április közepén némi előrelépés történt az ügyben, Taylor Swift tartalmai váratlanul újból elérhetővé váltak a TikTokon, ám nemrégiben teljesen megoldódott a helyzet, többek közt Drake és a Universal többi előadója is visszatért a rövid videós szolgáltatásba – írja az Origo a The Verge-re hivatkozva.

Mint az a cikkből kiderül, a TikTok és a Universal közleménye szerint csak sikerült tető alá hozni az új licencszerződést, továbbá a jövőben együtt fognak dolgozni azon, hogy megvédjék az emberi művészetet és a zeneipar gazdaságát a felelőtlenül használt, generatív mesterséges intelligenciás eszközök által jelentett veszélyektől.

Ezen túlmenően a TikTok jobb szerzőmegjelöléssel, hasznosabb analitikai szolgáltatással, továbbá integrált jegyeladási rendszerrel fogja segíteni a zenészeket – teszik hozzá. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint nem zárható ki ennek lehetősége.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.