Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,91 Ft
Euró
385,22 Ft
Font
451,05 Ft
Bitcoin
69,824 $

Guardiola reagált a „buszozó” Real Madridra és a BL-kiesésre

Pep Guardiola nem akar ítélkezni a Real Madrid taktikájára, akik szinte végig védekeztek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján Manchesterben.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Részben a Manchester City saját magát verte meg a visszavágón, miután gyakorlatilag az egész meccs során hatalmas fölényben játszottak, mintha csak emberelőnyben lettek volna. Nyomasztóbb volt a fölényük, mint a PSG-nek a Barcelona ellne, akik valóban emberhátrányban voltak kénytelenek játszani.

A különbséget az jelentette, hogy a PSG sok helyzetet alakított ki, és sorra rúgta a gólokat. A Manchester City büntetőpárbajjal esett ki, és ez egy olyan vereség, amit sokak szerint egyrészt nem érdemeltek meg, másrészt maximálisan elkerülhető lett volna. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

„Nem ítélkezem.” – reagált Guardiola arra a kérdésre, hogy meglepte-e a Real Madrid védekezése. „Találkoztunk már ilyen típus ellenféllel a múltban. Vannak csapatok, akik nyitottabbak, és vannak, akik alacsonyabb blokk mellet játszanak. Tudják, hogy ez egy nehéz terep, és megpróbálták. Nagyon megszorongattuk őket, különösen a második félidőben.”

Guardiola szerint szinte mindent megtettek

„A pálya szélén játszottunk, sok lövésünk volt a 16-oson kívülről, de nem tudtunk eredményesek lenni. Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, ám végül a Madrid jutott tovább, és nem mi.” – idézte az ESPN a szomorú edzőt, aki így már biztosan nem duplázhat a Manchester City-vel a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban.

„Jobban örültem volna a győzelemnek, de gratulálok a Real Madridnak. Mindent megtettünk, így abszolúte nincs olyan dolog, amit bánnék. Kivételesen játszottunk, ám sajnos nem tudtunk nyerni, szóval ez van. A szívem mélyéről köszönetet kell mondanom a játékosoknak azért, ahogyan játszottak.” – folytatta Guardiola.

„A futball azonban a győzelemről szól, és mi nem tettünk ezért eleget, mégis kivételesek voltunk. Néha büntetőkkel is megnyerhetsz egy meccset, máskor pedig nem. Ugyanakkor a mérkőzésen nem váltottuk gólra azokat a helyzeteket, amik megvoltak. Most pihenünk egyet, pénteken pedig Londonba utazunk egy másik mérkőzés miatt.”

„Meglátjuk, hogyan reagálnak majd az emberek, és nyilván a regeneráció könnyebb, ha nyerünk, mint ha veszítünk, de ez az FA-kupa elődöntője, és megpróbálunk a lehető legjobbak lenni.” A szombati elődöntőben a Chelsea lesz a Manchester City ellenfele, akik jelenleg vezetik a bajnokságot, és jó esélyük lehet arra, hogy övék legyen az FA-kupa.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.