Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Letiltották a Manchester United vezetőinek céges hitelkártyáit, spórolásba kezd a klub

Sir Jim Ratcliffe döntött az ügyben, miután tavaly komoly bírságot kapott a csapat.

...svg content...Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Költségfelülvizsgálati folyamat részeként hivatkoztak a döntésre, mely alapján letiltották a Manchester United vezető beosztású dolgozóinak a céges hitelkártyáit, ugyanis a klubnak meg kell felelnie a profit- és fenntarthatósági előírásoknak – számolt be róla az ESPN.

A csapathoz közeli források szerint erre azért is volt szükség, mivel a klubot tavaly közel 120 millió forintnak megfelelő fontra büntették meg, amiért megsértették az UEFA pénzügyi fair play szabályait. A bírság összege ugyanakkor eltörpül az átigazolásokra költött pénzek tekintetében. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az elmúlt két átigazolási időszakban egyaránt túlköltekezés történt Manchesterben, 2022 júniusa óta mintegy 381 millió fontot költött új játékosokra a klub, ami miatt egy tanácsadó céget bíztak meg a klub összes költségének és kiadásának felülvizsgálatával.

„Nagyon fegyelmezettnek kell lennünk a jövőben a költekezések terén, egyensúlyt tartva a bevételek és a kiadások között” – fogalmazott Collette Roche, a klub operatív igazgatója, aki biztos abban, hogy a Manchester United meg fog felelni a Premier League pénzügyi fair play szabályainak.

A felülvizsgálat ebben a hónapban kezdődött, és az eddigi információk szerint több hétig tart majd, melynek során a közüzemi szolgáltatásoktól kezdve egészen az utazási költségekig minden fonttal elszámolnak a klubnál, és megpróbálnak lefaragni a kiadásokon.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.