Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Rákay Philip szerint az volt a minimum, hogy le kellett mondania Novák Katalinnak

Véleménye szerint ezt sokkal hamarabb is megtehette volna.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Most vagy soha! című történelmi kalandfilm producere, Rákay Philip nemrégiben interjút adott, amelynek során az alkotás mellett a kegyelmi botrányról és Novák Katalin volt köztársasági elnök lemondásáról is szó esett. „Ami nagyon szíven ütött, hogy kettő perces aláírással Novák Katalin zárójelbe tette mindazt a sok évig tartó megfeszített munkát, amit ő és a csapata annak idején családügyi miniszterként a családokért tett” – kezdte a producer, majd azzal folytatta:

„Egy olyan családtámogatási rendszert, amit a világ bármely részéről meg lehetett süvegelni. És egy ilyen ügyért, egy vállalhatatlan és védhetetlen ügyért mindazt, amiért dolgozott, azt zárójelbe tette, és aláásta a Fidesz egyes számú fundamentumát” – fogalmazott a Telexnek adott interjúban, amelyet az RTL szemlézett. Rákay szerint az volt a minimum, hogy le kellett mondania Nováknak, de úgy véli, hogy ezt sokkal hamarabb is megtehette volna. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

„Én hétfőn, amikor az újságcikk megjelent, azonnal összehívtam volna egy sajtótájékoztatót, és azt mondtam volna, hogy óriásit hibáztam, köszönöm” – tette hozzá. Megjegyezte, azt nem tudja, Novák magától mondott-e le. Ezt követően arra utalt, „első kézből tudja”, hogy Orbán Viktor az első cikk megjelenése után a sajtóból értesült a kegyelmi ügyről, a sopronbánfalvai kormányülés szünetében. Ennek kapcsán hozzáfűzte:

„Az azért megdöbbentő, hogy végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni” – magyarázta, kiemelve, hogy őt is igazán megrázta a kegyelmi ügy. „Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt” – hangsúlyozta a producer.

„Mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne… föl sem merül, csak amikor egy ilyen politikai bélyeg megérkezik, az persze hogy megrázza a tábort” – fogalmazott. De Rákay arra is kitért, szerinte továbbra is túlreprezentált a baloldal a médiában, a jobboldal felé nem lát semmilyen eltolódást vagy „pofátlanságot”.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.