Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Kiderült, hogyan érezheti magát a lemondása után Novák Katalin, aki üstökösként térhet vissza

Novák Katalin kiváló köztársasági elnök volt, de egy kegyelmi ügy megváltoztatta a karrierjét, ami azonban közel sem ért véget.

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel tett látogatásukon a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, Budapesten 2024. február 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Már Sulyok Tamás Magyarország köztársasági elnöke, amire sokáig nem lehetett számítani, hiszen Novák Katalin kiváló munkát végzett az elnöki székben. Egy bizonyos kegyelmi ügy azonban átírta az élet forgatókönyveit, és Novák úgy döntött, hogy beadja a lemondását, amit végül a kormány elfogadott.

Orbán Viktor miniszterelnök is azon a véleményen van, hogy a történtek után ez volt a helyes döntés, de egyúttal sajnálja a helyzetet, mivel Novák Katalin egy kiváló és erős politikusnő, aki lehetséges, egy nap visszatér. Hogy mikor, és milyen formában, azt nem tudni, de aligha vonul örökre háttérbe ilyen tudással és elismertséggel. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Egy ideje nem nyilatkozott a volt államfő, most azonban Skrabski Fruzsina megtörte a csendet. Az ismert újságíró és filmrendező, aki a 16 fős különleges elnöki tanácsadói stábot erősíti, elárulta, hogyan érezheti most magát Novák. „Katalinnak rendkívül támogató, szerető családja van, akikre ebben a helyzetben is számíthatott, s a közeli barátai is támogatják. Ahogyan ismerem, nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki. Azonnal üzentem én is, ami nagyon jól esett neki” – nyilatkozta a Blikk kérdésére.

Elismerte, Novák hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult, de ugyanaz a tisztességes, becsületes ember, aki azelőtt is volt. Skrabski sajnálja, hogy ez a döntés a lemondásához vezetett, mert szerinte Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, igazi diplomáciai zseninek is tartja.

Sokan biztosak abban, hogy Novák egy nap visszatér a politikába, és minden eddiginél erősebb lesz. „Bizonyosan fájt neki a kegyelmi botrány, de tudom jól, megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza. Mert egy nagyon erős, életszerető nő. Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen”

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.