Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Már a Most vagy soha! is ott van a magyarok kedvenc filmjei között

Felkerült egy elit listára a Most vagy soha! című magyar film idehaza.

Fotó: Facebook/Most vagy Soha!
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Filmadatbázis adatai alapján a magyarok kedvence 2024 első negyedévében a Dűne: Második rész volt. A TOP 10-es lista 2. helyén szintén Timothée Chalamet-val a főszerepben a Wonka áll és dobogós A méhész. Az Imádlak utálni a negyedik legkedveltebb, míg a Kung Fu Panda 4 lett az ötödik. A TOP 10-es filmek közül négy is 500 millió forint felett hozott itthon. A Most vagy soha! egyetlen magyar alkotásként a nyolcadik helyen végzett.

A mafab.hu 10-es TOP listája úgy állt össze, hogy súlyozták a hazai nézők szavazatszámait, az értékeléseket valamint a film magyarországi összbevételét. Feltétel az volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon, így fordulhatott elő, hogy egyes nagyszerű és jó értékelést kapott filmek, mint például A fiú és a szürke gém sajnos nem került fel a listára. A Wonka és a Ferrari azért kerülhetett fel a listára, mert 2023 utolsó hetében mutatták meg, így csak 2024-ben tudtak bizonyítani. A tízből négy film is 500 millió forint felett hozott itthon. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

2024 első negyedévében a magyarok kedvence 80%-os értékeléssel, több mint 858 millió forint bevétellel a Dűne: Második része volt a látnoki erejű Denis Villeneuve rendezésében. Paul Atreides csatlakozott a fremenekhez, hogy részt vegyen egy spirituális úton, és hogy beteljesítse sorsát. Az út végén ő lehet a Muad’dib.

A TOP 10 második helyén szintén Timothée Chalamet-val a főszerepben atöbb mint 645 millió forintbevételt hozott Wonka áll 82%-os értékeléssel. Megismerhetjük Willy Wonka fiatalkori életét, miként vált a csokigyár vezetőjévé, és hogy miként találkozott az umpa-lumpákkal.

Dobogós lett A méhész Jason Stathammel a főszerepben, mely 71%-os értékelést kapott és több mint 543 millió forint bevételt termelt. Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

A negyedik helyen az Imádlak utálni végzett 64%-kal és több mint 805 millió forint bevétellel. A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát úgy tesznek, mintha egy pár lennének.

Ötödik lett 86%-os tetszési index-szel és több mint 139 millió forint bevétellel a Kung Fu Panda 4. Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen. 

71%-os értékelést kapott és több mint 267 millió forint bevételt hozott a hatodik helyen végzett az Enzo Ferrari munkásságát és életét bemutató Ferrari. A film 1957-ben játszódik, amikor a Ferrari részt vesz az 1000 mérföldes Mille Miglia versenyen.

A hetedik helyen az Argylle áll,melyben a világ legjobb kémje, aki egy véletlennek köszönhetően kontinenseken átívelő kalandba bonyolódik.58 % értékelést kapott és több mint 202 millió forint bevételt hozott.

Nyolcadik helyen egyetlen magyarként a Most vagy soha! végzett 52%-os értékeléssel és több mint 236 millió forint bevétellel. Az 1848-as forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor.

Yorgos Lanthimos új filmje, a Szegény párák lett a kilencedik. Elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. Alakításáért Emma Stone Oscar-díjat kapott.

Végül a legendás reggae-zenész életének és pályafutásának történetét bemutató Bob Marley: One Love zárja a TOP10-es sort.