Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,43 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
61,592 $

A Manchester United edzője abban bízik, hogy a Liverpool elleni diadal sorsfordító lehet

Rég nem látott diadalt vitt véghez a Manchester United, miután kiejtették a Liverpoolt az FA kupából.

MTI/EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Manchester United hazai pályán, hosszabbításban fordította meg a Liverpool elleni FA-kupa negyeddöntőt. Erik ten Hag érthető módon lelkesen nyilatkozott a mérkőzést követően, és abban bízik, hogy ez lehetett a csapat nagy momnentuma, ami után végre elkapják a fonalat.

„Ez lehet a pillanat” – mondta Ten Hag a győzelem után. „A csapatban megvan a hit és az energia, hogy elképesztő dolgokat érjen el. Ha legyőzöd a Liverpoolt, akkor bármilyen ellenfelet legyőzhetsz” – fogalmazott, majd a United játékosainak akaratát is méltatta: Soron kívül Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

„Az első 35 percben ismét megmutattuk, hogy ennek a csapatnak nagyon fényes a jövője” – mondta. „Hatalmas potenciál van benne. Ezt ki kell használnunk. Nagyszerű karakterek, vannak a csapatban és nagyon elszántan játszanak – idézte a holland edzőt az ESPN.

Elmondta, hogy ebben a szezonban több visszaesése is volt a csapatnak és a játékosoknak egyaránt, kiemelve közülük a 21 éves Amandot is, akinek a hosszabbításban szerzett góljával egyenlített a United. Apró szépséghiba, hogy a játékos az ünneplés hevében levette a mezét, így gólöröme miatt pillanatokkal később, második sárgával kiállították.

„Visszatért, de nagy a konkurencia a posztján, és nem mindig kapja meg a neki járó játékidőt. Megmutatta a tehetségét, nagyon örülök, hogy képes volt erre” – tette hozzá ten Hag, aki abban bízik, hogy a bajnokságban is előrébb tudnak lépni a jelenlegi hatodik pozícióról.