Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Fokozott háborús készületeket rendelt el Észak-Korea vezére, Kim Dzsong Un

Kim Dzsong Un úgy döntött, fokozott háborús készületeket rendel el Észak-Koreában, reagálva az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatára.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA EDITORIAL
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea és Dél-Korea minden eddiginél távolabb került egymástól a háború befejezése óta. Egyre nagyobb a feszültség a térségben, és Kim Dzsong Un kijelentette, ellenségként tekintenek a szomszédjaikra. Sőt, nemrég fokozott háborús előkészületeket rendelt el, reagálván a több ezer katona részvételével zajló közös hadgyakorlatra az USA és Dél-Korea között.

Erről a Koreai Központi Hírügynökség, a KCNA számolt be, hozzátéve, Kim Dzsong Un látogatást tett az ország nyugati részén lévő egyik jelentős katonai műveleti bázison, ahol ellenőrizte a csapatokat. Egyelőre nem fedték fel, hol van pontosan a bázis, mely kiemelt szerepet játszik a hadsereg működésében. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Kim Dzsong Un kijelentette, fokozniuk kell a háborús előkészületeket, megfelelően reagálván a jelenlegi helyzetre. Kiemelte, folyamatosan fokozniuk kell a tényleges hadgyakorlatokat, amiknek a célja a harci képességek gyors javítása a tökéletes háborús felkészültség érdekében. Kim látogatására akkor került sor, amikor az USA és Dél-Korea erői folytatták az éves nagyszabású, Feedom Shield néven futó hadgyakorlatukat.

Hétfőn kezdetők ezek a gyakorlatok, amiken tavalyhoz képest kétszer annyi katona vesz részt, mely ugyancsak beszédes lehet. Ezen gyakorlatok során várhatóan 48 terepgyakorlatot tartanak, köztük rakétaelhárítási gyakorlatokkal, bombázásokkal, légi támadásokkal és éleslövészettel. Észak-Korea régóta hangsúlyozza, elítéli ezeket az akciókat, és azt állítják, ezzel egy inváziót próbálnak el – írja az Al Jazeera.

Az USA és Dél-Korea rendre tagadja ezeket az állításokat, csupán az elrettentés a cél. Hétfőn emiatt az észak-koreai védelmi minisztérium arra szólította fel a feleket, hogy hagyjanak fel a hadgyakorlatokkal, amiket vakmerőnek és eszeveszettnek neveztek. A szóvivő hozzátette, az USA és Dél-Korea drága árat fog fizetni a hibás döntésükért.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.