Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Észak-Korea cirkálórakéták kilövésével indította a szerdát

Újabb cirkálórakétákat lőtt ki Észak-Korea, ami rövid időn belül már a sokadik ehhez hasonló akciója a térségben.

Fotó: EPA/JEON HEON-KYUN
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője országa fő ellenségének nevezte Dél-Koreát, és esélyt sem lát arra, hogy újraegyesítsék a két országot. Sőt, már háborúval fenyegetőzött, ha akár 0,001 mm területsértést is tapasztalnak. Dél-Korea nem örül a kialakult helyzetnek, ami messze nem ideális, rég volt ekkora feszültség a két ország között..

Az utóbbi időben ballisztikus rakéták helyett cirkálórakétákat lő ki Észak-Korea, tesztelvén az új fegyvereiket. Egyre több ilyen fegyvertesztet hajtanak végre, de már víz alatti nukleáris fegyverrendszert is teszteltek, illetve egy szilárd hajtóanyaggal működő hiperszonikus ballisztikus rakétát, amivel akár az USA-t is célba tudnák venni. Soron kívül Helyszíni fotókon a Vácnál történt baleset, teljes útzár az M2-es autóúton

A dél-koreai vezérkar jelentése szerint reggel 9 órakor több ismeretlen cirkálórakétát észleltek a Wonsantól északkeletre fekvő vizek felett. A dél-koreai-amerikai hírszerző hatóságok jelenleg is elemzik a kilövést, míg Dél-Korea hadserege éber marad, szorosan figyeli az Észak-Korea felől érkező további jeleket és tevékenységeket.

A CNA azt írja, a hét elején Észak-Korea bejelentette, hogy egy új vezérlőrendszert tesztelt a többszörös rakétaindítójához, amiről azt állítja, megnövelt harctéri szerepet fog betölteni. A cirkálórakéták tesztjeivel egy olyan pletyka is szárnyara kapott, hogy ezek a rakéták később Moszkvába kerülhetnek az Ukrajna elleni háború részeként.

Ami biztos, Phenjan és Moszkva az elmúlt hónapokban megerősítette a kapcsolatait. Kim emiatt szeptemberben Oroszország vendége volt, ahol személyesen találkozhatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Szöul és Washington azzal vádolja Észak-Koreát, hogy fegyverekkel látja le az oroszokat, akik cserébe technikai támogatást nyújtanak az északiak fejlesztés alatt lévő műholdprogramjához.

Csalás miatt folyik nyomozás az Exit Travel ellen, egy dühös ügyfél festékszóróval üzent a cégnek

Az Exit Travel dunaszerdahelyi irodájának ablakát dekorálta ki valaki egy egyértelmű üzenettel.

Érkezik egy újítás a Chrome-ba, sokan szeretni fogják

Számos fejlesztést kapott a böngésző az elmúlt időszakban, és most egy újabb, az időnként szinte mindenki által használt PDF-ek aláírásával kapcsolatos funkció bevezetése is várható.