Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,203 $

Sertéshús ízesítésű kávéval borzolja a kedélyeket a Starbucks Kínában

A kínai újév alkalmából a Starbucks egy igen meghökkentő ötlettel rukkolt elő.

Fotó: Unsplash/Sorin Sîrbu
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Talán a korábbiaknál is bizarrabb ízesítéssel újított a Starbucks Kínában: a kínai újév alkalmából ugyanis sertéshús ízesítésű kávéval rukkoltak elő. A rendkívül unortodox kombináció a „Bőséges év sós tejeskávéja” névre lett keresztelve, és a Starbucks leírása szerint „érdekes” ízvilággal rendelkezik.

A hivatalos leírás szerint az ital a Dongpo párolt sertéshús ízű mártást kombinálja eszpresszóval és gőzölt tejjel, extra sertésmártással és sertéshússal díszítve. A furcsa ital ára 68 jüan (3404 forint). A sanghaji Starbucks Reserve Roastery által a Weibo kínai közösségi médiaplatformon az italról közzétett fotókon sötétvörös szósz látható a tejhab tetején, míg a bögre peremén egy nyárson lévő négyzet alakú sertéshússzelet pihen. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

A Starbucks a kínai hagyományokat próbálta követni, a szokatlan ízvilágú ital bejelentésekor pedig hangsúlyozták, „a húsevés jólétet hoz a következő évre, hozzátéve, hogy az ital „hagyományos újévi szokásokat visz a kávéba”, és „váratlan sós és édes ízeket” hoz létre. A tejeskávé országszerte kapható a Starbucks Reserve üzleteiben.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.

Rejtélyes föld alatti építmény lehet a gízai piramisok közelében

Egy nemzetközi régészcsapat L-alakú építményt és több anomáliát is észlelt a Gízai piramisok közelében végzett geofizikai vizsgálat során.

Fának rohant egy autós, mentőhelikoptert küldtek a helyszínre

Szombaton sok baleset történt, és még mindig van hátra pár óra a napból, most épp Kenézlőnél regisztráltak súlyos balesetet.