Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,041 $

A Mi Hazánk megnevezte a köztársasági elnökjelöltjét

Bíznak benne, hogy a professzor asszony jelölését más pártok is támogatni fogják.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Novák Katalin lemondása után Csath Magdolna professzort jelöli a Mi Hazánk köztársasági elnöknek – írja az Index. A párt közlése szerint: „Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelöli a Mi Hazánk új köztársasági elnöknek. Csath Magdolna személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak”.

Kiemelik, mindezek miatt bíznak abban, hogy a professzor asszony jelölését más pártok is támogatni fogják. A lap megjegyzi, Csath Magdolna Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdász, a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozattal is kitüntették, s a 2002-es országgyűlési választásokon a MIÉP jelöltje volt. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Mint arról korábban már beszámoltunk, Novák Katalin szombaton mondott le a köztársasági elnöki tisztségről a kegyelmi botrány miatt. Utódját az Országgyűlés választja meg, a vonatkozó határidőkről és egyéb fontos információkról ebben a cikkben írtunk bővebben. Az elnöki tisztséget ideiglenesen a házelnök, jelen esetben Kövér László veszi át, s március végére új államfője lehet Magyarországnak.

A Mi Hazánk Mozgalom, valamint más ellenzéki pártok is közvetlen államfőválasztást javasolnak – teszi hozzá a lap. Annak kapcsán, hogy a kormánypártok kit jelölhetnek, valamint milyen szempontokat vehetnek figyelembe a jelölt kiválasztásánál, ebben a cikkben írtunk több részletet. De arról is beszámoltunk, hogy korábban Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből.

Továbbá létrejött egy kezdeményezés is, amellyel megmentenék Novák Katalint. Lemondásának bejelentése után nem sokkal létrejött egy Facebook-oldal azzal a címmel: „Kiállok Novák Katalin mellett”. Az ott megjelent bejegyezést többek között Novák Katalin korábbi főnöke, Balog Zoltán is megosztotta.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.