Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,914 $

TikTok-őrület – meghalt egy 15 éves lány, miután túladagolta magát allergia elleni gyógyszerrel egy kihívás kedvéért

Életét vesztette egy Okhlama City-i fiatalkorú lány, miután múlt héten elfogadta a közösségi médiában terjedő Benadryl challenge-et.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Életét vesztette egy Okhlama City-i fiatalkorú lány, miután múlt héten elfogadta a közösségi médiában terjedő Benadryl challenge-et.

A Benadryl challenge lényege, hogy a résztvevő tinédzsereket arra buzdítják, hogy annyi allergia elleni készítményt nyeljenek le, amennyit csak bírnak, ezáltal különféle hallucinációkat tapasztalhatnak, valamint könnyűdrogok fogyasztása után fellépő tripet élhetnek át. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Scott Schaeffer, az Oklahomai Méregközpont igazgatója a Daily Mail-nek adott interjúban elmondta, hogy az a dózis, aminél már hallucinációk lépnek fel, potenciálisan életveszélyes állapotokat idézhet elő. A Benadryllal való túladagolás esetében nagyobb eséllyel alakulhat ki szívroham, agyvérzés, különféle rohamok, agykárosodás, és akár halál is.

Korábban egy 14 éves texasi lány is élt a lehetőséggel, és elfogadta a kihívást, végül a helyi gyermekkórházban kötött ki, ahol egész éjjel ellenőrzés alatt tartották, mert összefüggéstelenül beszélt, képzelgett, valamint a nyugalmi pulzusa 199 volt.

A TikTok szóvivője mélységes részvétét fejezte ki a családnak, egyúttal hozzátette, a vállalat májusban fedezte fel a Benadryl challenge-et, ami szinte vírusszerűen terjedt a platformon, ezért minden energiájukkal azon vannak, hogy az ehhez hasonló tartalmakat minél hamarabb eltávolítsák.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/holokauszt-aldozatoknak-tettetik-magukat-a-tiktok-tinedzserei-a-legujabb-divat-szerint/

A gyógyszergyártó Johnson & Johnsonképviselői elmondták, hogy számukra az emberek biztonsága a legfontosabb, ezért ellene vannak bármilyen túlzott használatnak. A Benadryl TikTok challenge mérhetetlenül káros, hiszen a fiatalok sokszor nem tudják, milyen veszélyeket rejtegethet magában az egyébként vény nélkül kapható készítmény.

A Benadryl hatóanyaga a difenhidramin, ami az antihisztaminok csoportjába tartozik – ezek a vegyületek szedatív hatással rendelkeznek, továbbá blokkolják a szervezet allergiára adott immunválaszait. Ha túl sok antihisztamint veszünk be, azzal teljes szervleállást is előidézhetünk, ezért fontos, hogy a gyógyszert gyerekektől minél távolabb tartsuk.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.