Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,77 Ft
Euró
388,03 Ft
Font
450,53 Ft
Bitcoin
62,572 $

Hiába nyert drámai módon a Chelsea, 17 pontra vannak Szoboszlaiktól

Már most majdnem 20 pont a hátránya a Chelsea-nek a listavezető Liverpoolhoz képest, akik újabb lépéseket tesznek meg a bajnoki cím felé.

Fotó: EPA/TIM KEETON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester United az elmúlt hónapok egyik legdrámaibb fordítását mutatta be az Old Traffordon a dobogós Aston Villa ellen. Ezzel lélektanilag is helyrekerülhetnek, és már az új résztulajdonos is megérkezett, de a bajnoki cím nem reális számukra, amivel valószínűleg ők is tisztában vannak, a legfontosabb, hogy az első négy között végezzenek.

Ez nem lesz egyszerű feladat, miután a Liverpool, az Arsenal, az Aston Villa, a Tottenham és a Manchester City is esélyes a címre. Papíron közöttük dőlhet el a BL-helyek sorsa, amiből csak négy van, míg az ötödik helyezett az Európa-ligában kénytelen játszani, így még az is előfordulhat, hogy az United jövőre egy nagyobb európai kupában sem fog szerepelni. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A Liverpool viszont ott van az élen a legutóbbi győzelmével, és azzal, hogy a Manchester City is nyert, még izgalmasabbá vált a bajnokság. Az Arsenal pedig csak ma este léphet pályára a 19. fordulóban, és egy esetleges győzelemmel megint a londoni gárda lenne ott a tabella élén, amire reális esély nyílhat, mert a West Ham United nincs túlzottan jó formában.

Nagyon nagy a hátránya a Chelsea-nek

A Chelsea sem mondhatja el magáról, hogy szárnyalnának, immáron a második szezon óta szenvednek, és nekik még csak esélyük sincs arra, hogy visszatérjenek a Bajnokok Ligájába, legalábbis jelenleg ezt lehetetlen elképzelni, még mindig csak a 10. helyen vesztegelnek 25 ponttal. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy már most 17 pontos a hátrányuk a Liverpoolhoz képest, ami rengeteg.

Pochettino számára az is előrelépést jelentene, ha valahogyan megcsípnék az 5. helyet, ami Európa-liga-indulást érne, bár ebben a pillanatban ettől is távol vannak. Legutóbb a Crystal Palace ellen játszottak hazai pályán, ami egy igen izgalmas végjátékot hozott. Mudryk a 13. percben szerezte meg a vezetést, amire a Palace az első félidő hosszabbításában tudott válaszolni.

Ugyan Jackson a 76. percben megint vezetéshez juttatta a Chelsea-t, a VAR közbeszólt. Az angol bajnokságtól megszokott drámai módon dőlt el a 3 pont sorsa, amikor a lefújás előtti pillanatokban büntetőt ítéltek a hazaiak javára. Madueke nem hibázott, és a 89. percben 2-1-re hozta a meccset. A 11. helyezett Wolves szintén 25 pontos, akárcsak a Bournemouth, ráadásul Kerkezék egy meccsel kevesebbet játszottak.

Görgess lejjebb, és tekintsd meg címlapunk híreit is!

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.