Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Jelentés: így segíthet az MI az időhiányban szenvedő, túlhajszolt pedagógusoknak

Annak használata csökkentette a túlórák számát, javította a munka és a magánélet egyensúlyát, és növelte a munkával való elégedettséget.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tanárok mesterséges intelligenciát (MI) használnak, hogy időt takarítsanak meg a feladatok automatizálásával – derül ki egy kormányzati jelentésből, amelyet a BBC tekintett meg elsőként. A pedagógusok szerint így sokkal több idejük maradt a hatékonyabb munka elvégzésére.

Állításuk szerint elsősorban a szórólapok készítéséhez és a szülőknek szóló emailek megírásához alkalmazzák, de néhányan osztályozásra és visszajelzésre is használják. A jelentés azonban arra is figyelmeztetett, hogy az MI megbízhatatlan vagy elfogult tartalmat állíthat elő. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az oktatási minisztérium (DfE) jelentésében az áll, egyes tanároknál az MI használata csökkentette a túlórák számát, javította a munka és a magánélet egyensúlyát, és növelte a munkával való elégedettséget. Gillian Keegan oktatási miniszter szerint megfelelő hozzáállásra van szükség ahhoz, hogy kihasználjuk az élet valamennyi területét átalakító technológia előnyeit – írja az economx.hu.

„Bíztató, hogy sok oktatási szakember már most, a munkája során tapasztalja a mesterséges intelligencia előnyeit. A kutatás eredményei döntő fontosságú adatokkal szolgálnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos jövőbeli munkánkhoz, és segítenek a megfelelő döntések meghozatalában, hogy a generatív mesterséges intelligenciából a lehető legtöbbet hozzuk ki, biztonságos módon” – fogalmazott.

A kormány szerint Angliában 27 ezerrel több tanár van, mint 2010-ben, de a tanulók száma is nőtt, és több diák jut egy tanárra. Illetve a cikkben az Education Support jótékonysági szervezet friss kutatását is megemlítik, amely szerint az Egyesült Királyságban a tanárok 36%-a tapasztalta a „kiégést”.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.