Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,432 $

Kiderült, mennyit kapnak a válogatott játékosai a 9,5 millió euróból az Eb-kijutásért

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy 9,5 millió eurót kap a magyar válogatott, most azonban arra is fény derült, hogyan kerül elosztásra.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a bolgárok elleni mérkőzéssel a magyar válogatott bebiztosította részvételét a jövő évi Európa-bajnokságra, majd a vasárnapi, Montenegró elleni parádés meccsel a csoportelsőség is biztossá vált.

S bár azt eddig is tudni lehetett, hogy az UEFA minden kijutó országnak 9,5 millió eurót (3,6 milliárd forint) utal, tehát ezt már biztosan megkapja a magyar válogatott, most az is kiderült, hogy hogyan oszlik el az összeg a játékosok között. Soron kívül Történelmi rekord: 110 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát az MNB

A Sportal információi szerint a 9,5 millió eurót (3,6 milliárd forint) szétosztják: a játékosok az összeg 35 százalékát, tehát mintegy 1,26 milliárd forintot kapnak meg prémiumként. A 8 mérkőzésen összesen 28-an léptek pályára, ugyanakkor akadt 6 olyan játékos, akik csak a keretben szerepeltek.

Amennyiben pedig a szövetség minden játékosnak ugyanannyit ad, úgy az fejenként 37 millió forintos prémiumot jelentene noha az MLSZ nagy eséllyel inkább súlyoz majd. Az is kiderült, hogy Marco Rossi és segítői a teljes összeg 15 százalékát, vagyis közel 540 millió forintot oszthatnak szét egymás között.

Szintén 35 százalék, tehát 1,26 milliárd forint jut az Európa-bajnoki részvétel költségeire, míg a fennmaradó 540 millió forintot az utánpótlásra fordítja majd az MLSZ.