Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,43 Ft
Euró
387,60 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
66,533 $

Sajtóértesülések szerint Magyarország egymilliárd euró uniós forrást kaphat

Ezt ugyan már sok alkalommal lehetett olvasni korábban, most ténylegesen megérkezhetnek az eddig visszatartott uniós források.

...svg content...Fotó: Unsplash/Robert Anasch
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Csütörtökön a Bloomberg közzétett egy jelentést, mely szerint az Európai Unió közel egymilliárd eurót szabadíthat fel a Magyarország részére egyelőre ki nem fizetett forrásokból.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, ez az összeg több elemből épül fel: a magyar kormány még a nyár végén benyújtott a REPowerEU hitelrészére egy 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet, ehhez pedig egy 700 millió eurós vissza nem térítendő támogatás jár. Soron kívül Példátlanul heves vihar csapott le Texasra, legkevesebb 4 ember életét vesztette (videók)

Amennyiben pedig az összességében 4,6 milliárd eurós összeg is jóváhagyásra kerül, úgy annak 20 százalékos előlege egymilliárd euró környékére rúg.

Az Európai Bizottságnak 60 plusz 30 napja állt rendelkezésre, hogy elbírálja mindezt, tehát november végéig dönteniük kellett annak kapcsán, hogy elfogadják-e a magyar helyreállítási tervet.

A Portfolio értesülései szerint „az Európai Bizottság technikai egyeztetésén csütörtökön, nem sokkal 11 óra előtt jóváhagyta a Magyarország által benyújtott módosítást a helyreállítási és ellenállóképességi eszköznél”.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.