Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Így szabályozná a YouTube a mesterséges intelligenciával előállított tartalmakat

Mint kiderült, a videómegosztó az MI által generált zenei tartalmakkal szemben is erőteljesebben lép majd fel.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Napjaink leggyorsabban fejlődő technológiáját, a mesterséges intelligenciát már számos dologra lehet használni, így jó és rossz célokra is. Ez utóbbi a YouTube-on könnyen megtévesztheti a nézőket, és akár dezinformáció terjesztéséhez is vezethet.

Ennek megoldására a YouTube hamarosan megköveteli majd a tartalomgyártóktól, hogy jelezzék, ha egy videóban mesterséges intelligenciát használnak – szúrta ki a 24.hu a 9to5Google beszámolóját. Hozzáteszik, egyelőre kérdéses, mely videók esetében kell majd feltüntetni az MI használatát, ám az tény, hogy a lépés elég sok alkotót érinthet. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A Google szerint a jelölést a valósághű anyagoknál kell majd használni, függetlenül attól, hogy az az MI által szimplán csak módosított vagy teljesen szintetikus. A megkülönböztető jelzés elhelyezése a rövid és a hosszú videókon egyaránt kötelező lesz – hangsúlyozzák.

A YouTube tájékoztatásából az is kiderül, miszerint az olyan érzékeny témáknál, mint például a választások, a folyamatban lévő háborúk, vagy fegyveres konfliktusok, valamint az egészségügyi és más, súlyos témáknál az MI-címkék használatát még inkább figyelembe fogják venni.

Azok, akik elmulasztják az ilyen tartalmak megjelölését, az érintett tartalmak eltávolítására, valamint a YouTube Partnerprogramjából való kitiltásra számíthatnak. Megjegyzik, a videómegosztó az MI által generált zenei tartalmakkal szemben is erőteljesebben lép majd fel. A zenei kiadók így kérhetik az olyan, MI által generált zenei tartalmak eltávolítását, amelyek egy előadó egyedi énekhangját, vagy zenéjét utánozzák.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.