Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,20 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
448,58 Ft
Bitcoin
61,596 $

Máris megtalálta a chiptilalom kiskapuját az Nvidia

Alig egy hónappal a korlátozó szabályozás után már piacra is dobják az új termékcsaládot.

Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról korábban írtunk, az USA kormánya komoly szankciókat vezetett be a kínai chipexport kapcsán, minek következményeképp az Nvidia nem szállíthatott volna többet a legmodernebb mikroprocesszoraiból a hatalmas bevételt jelentő piacra.

A kínai felvásárlást leginkább a mesterséges intelligencia fejlesztése generálja, és bár az Nvidia korábban úgy nyilatkozott, hogy a szigorítás nem lesz komoly hatással a pénzügyi eredményeikre, most mégis úgy tűnik, hogy megtalálták azt a kiskaput, amivel megkerülhetik a szigorítást. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Az ezermilliárd dollárra taksált cégóriás ugyanis a hírek szerint egy új sorozatot fejlesztett ki, ami megfelel a hamarosan életbe lépő szabályozásnak, és amely rövidesen sorozatgyártásba is kerülhet.

Mint a Cybernews beszámolt róla, a HGX H20, L20 PCle és L2 PCle nevű, a kínai piacra szánt chip a világ egyik legfejlettebbjének számító H100-at váltja, és szintén a mesterséges intelligencia kapcsán lesz fontos szerepe.

Az még nem derült ki, hogy pontosan miként játsszák ki a szabályozást, ám várhatóan már novemberben bejelenti a cég, hogy mikor érkezik az új terméksorozat. Az Nvidia mellett több gyártó is hasonló lépésekre készült, az Intel is az új engedélyezési követelményeknek megfelelő chipeket készül piacra dobni.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.