Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Az Aldi, a Lidl, a Spar és a Tesco is lépett: átalakul a parkolás

Mivel sokan a mai napig ingyenes P+R parkolónak használják az üzletek parkolóit, a nagyobb áruházak drasztikus lépésre kényszerültek.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre komolyabb problémát okoz a nagyobb üzletláncoknak, hogy sokan ingyenes P+R parkolónak használják az üzletek parkolóit, így különböző módszerekkel igyekeznek visszaszorítani e jelenséget: van, ahol fizetős parkolást vezettek be, vagy éppen korlátozták a maximális tartózkodási időt.

Az elszállítás ugyanakkor többnyire csak az utolsó megoldás, hiszen e gyakorlatot csak akkor vetik be, ha kirívó szabálytalanság történik, ami akadályozza a forgalmat. A Pénzcentrum által megszólaltatott olvasók szerint ugyanakkor egyre nagyobb problémát jelent, hogy egyesek az áruházi parkolókban tárolják üzemképtelen autóikat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mindemellett azonban ennél is látványosabb jelenség, hogy sokan P+R parkolóként használják az üzletek parkolóit, így például leparkolnak az ingyenes, áruházi parkolóban, majd onnan indulnak tovább például munkába. A portál több üzletet is megkeresett az ügyben: a Spar arról számolt be, hogy ha hosszú ideje ott parkoló autót észlelnek, akkor az áruházi kollégák értesítőt helyeznek a gépjárműre, melyben felszólítják a jármű tulajdonosát arra, hogy álljon ki.

A portál megkeresésére az Aldi azt közölte, tapasztalataik alapján szinte minimális a szabálytalanul parkoló, vagy huzamosabb ideig az üzletek magánterületének számító parkolókban hagyott autók száma, így első körben felszólítják a tulajdonost, amennyiben pedig ez nem vezet eredményre, úgy a közterület-felügyelet segítségét kérik. Egyes áruházaknál pedig sorompós beléptetést vezettek be.

A Lidl Magyarország a fizetős parkolás mellett döntött, így a parkoló használata az első órában ingyenes, a második órában 1500 forint, majd a két órát meghaladó parkolás esetén az üzlet napi zárásáig 2500 forint díjat kell fizetni. A Penny 2023 márciusában arra a döntésre jutott, hogy a legproblémásabb egységek parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.