Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

A német külügyminiszter „diktátornak” nevezte Hszi Csin-pinget, Kína panaszt tett

A német külügyminiszter nyilvánosan nevezte diktátornak a kínai elnököt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA jelentése szerint igen nagy botrány kerekedett abból, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter egy élőben sugárzott interjúban diktátornak nevezte Hszi Csin-ping kínai elnököt. A kínai külügyminiszter erre szinte azonnal reagálva „abszurdnak” és „nyílt politikai provokációnak” nevezte a német külügyminiszter megjegyzéseit.

Annalena Baerbock német külügyminiszter a múlt héten a Fox Newsnak adott élő interjújában tette nagy port kavaró megjegyzéseit, amikor az Ukrajnában zajló háború kapcsán kérdezték. A német külügyminiszter egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Ha Putyin megnyerné ezt a háborút, milyen jel lenne ez a világ más diktátorai számára, mint például Hszi, a kínai elnök?”

Mao Ning, a kínai külügyminisztérium szóvivője szinte azonnal reagált a német külügyminiszter kijelentéseire, s közölte, Baerbock megjegyzései „rendkívül abszurdak” voltak, és sértették Kína politikai méltóságát. Egy sajtótájékoztató keretében a kínai külügyi szóvivő közölte:

„Ez egy nyílt politikai provokáció.”

A kínai külügyi szóvivő megjegyezte, Kína panaszt tett Németországnál a külügyminiszter kijelentései miatt. Csakhogy valójában már nem ez az első alkalom, hogy Baerbock hasonló megjegyzést tesz: a Kína nyílt kritikusaként ismert politikus ugyanis már augusztusban is elejtett egy olyan mondatot, miszerint Kína kihívást jelent „annak alapjaira nézve, hogy hogyan élünk együtt ebben a világban”.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.