Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Korábban nem látott fotókat tett közzé az amerikai légierő a B-21 Raiderről

Az atombombázót még mindig nagy rejtély övezi, ám ezúttal a valaha látott legrészletesebb fotókat osztották meg a 700 millió dolláros gépről.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Tech. Sgt. William OBrien, 94th Airlift Wing photographer
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai légierő sokak legnagyobb örömére friss fotókat tett közzé új lopakodó nukleáris bombázójáról, a B-21 Raiderről, melyeken a repülőgép korábban nem látott szögekből látható.

A Northrop Grumman által fejlesztett futurisztikus külsejű atombombázóról a múlt héten kerültek fel képek a Defense Visual Information Distribution Service weboldalára. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az új lopakodó bombázó a jelenlegi B-1 Lancer és B-2 Spirit leváltására készül, s várhatóan 2027-ben állhat szolgálatba, sőt, az amerikai légierő tevrei szerint a B-21-es várhatóan 2040-re teljesen leváltja a régebbi bombázókat. Ezt pedig a DVIDS honlapján közzétett leírás is megerősíti:

„A B-21 Raider lesz a bombázóflotta gerince, és fokozatosan váltja majd fel a B-1 és B-2 bombázókat, amint elegendő számú B-21-es áll rendelkezésre. A legkorszerűbb bombázó túlélőképes, nagy hatótávolságú, átható csapásmérő képességeket biztosít majd az agresszió elrettentése és az Egyesült Államok, a szövetségesek és a partnerek védelme érdekében.”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, míg a múlt héten nyilvánosságra nem hozták a friss, új szögből készült fotókat, addig mondhatni gondosan őrzött titoknak minősült az atombombázó puszta létezése is: a B-21-es decemberi leleplezése során korábban kiadott fotók ugyanis igen homályos képet festettek arról, hogyan nézhet ki és mire lehet képes a gép.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.