Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Több tízezer embernek kellett elhagynia lakóhelyét Líbiában az áradások miatt

Továbbra is súlyos a helyzet, az elhunytak száma egyre csak emelkedik.

...svg content...MTI/EPA
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

Legkevesebb harmincezer embernek kellett elhagynia otthonát Dernában, ahol a legnagyobb károkat okozta a Daniel-ciklon mind emberéletben, mind pedig az infrastruktúrában. A kikötővárosban ezreknek veszett nyoma, az ár miatt megsemmisült három híd, valamint a város gátrendszere is.

Az ország keleti részéről lesújtó hírek érkeztek, beszámolók szerint mostanra 5000 fölé emelkedett az elhunytak száma. Az ország nemzetközi segítséget kért, Líbiában ugyanis nem állnak rendelkezésre azok a készletek, amelyekre most a leginkább szükségük lenne. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Hichem Abu Chkiouat, a Kelet-Líbiát irányító közigazgatás polgári repülésért felelős minisztere elmondta, hogy az újjáépítés várhatóan dollármilliárdokat fog felemészteni – írta meg a Sky News.

Az árvíz által érintett területeken megrongálódtak az utak, a telekommunikációs hálózatok pedig vagy túlterheltek, vagy egyáltalán nem is működnek. A kórházak már nem tudnak több beteget fogadni, a halottasházak mostanra teljesen megteltek.

Az ENSZ ugyan azonnali segélyszállítmányokat indított, ám kérdéses, hogy mikor és hogyan fognak eljutni a helyszínre a felszerelések. Dernában katonák és mentőcsapatok kutatnak sérültek és túlélők után.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.