Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Meghosszabbíthatják az Árpád hídon balesetet okozó sofőr letartóztatását

A vádhatóság szerint fennáll a bűnismétlés kockázata.

...svg content...Fotó: Unsplash/niu niu
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 24.hu megkeresésére árulta el Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, hogy a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását.

Hangsúlyozta, az ügyészség határozott álláspontja szerint férfi közlekedés során tanúsított magatartása a közlekedés biztonsága számára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható az, hogy egy újabb személyi sérüléssel járó közúti baleset ne okozzon. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, július 1-jén hajnalban egy tragikus baleset történt az Árpád hídon: egy előre nem tervezett verseny alakult ki két feltuningolt autó sofőrje között, melynek következményeképpen a két autós bőven túllépte a megengedett sebességhatárt.

Végül pedig a gyorsulási verseny tragédiával végződött, hiszen a vétkes sofőr elütött egy szabályosan közlekedő mindössze 26 éves kerékpárost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A gyanúsított és egy másik sofőr is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A gyanúsítottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt elítélhetik, s bár a bíróság szerint büntetlen előéletű, az eljárás során beszerzett adatok alapján a sofőr a balesetet okozó autót versenyzésre használta.