18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,75 Ft
Euró
385,70 Ft
Font
449,49 Ft
Bitcoin
66,375 $

Brit bíróság: Kevin Spacey egy „szexuális zaklató”

A bíróságon erős kijelentéseket tettek, többek között, hogy a hollywoodi színész a 20-as és a 30-as évei elején járó férfiakat saját kielégülésére bántalmazta.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint egy brit bíróságon hangzott el, hogy Kevin Spacey Oscar-díjas színész „szexuális zaklató” volt, aki négy férfit zaklatott saját szexuális kielégülése érdekében. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a hollywoodi sztárt „ragadozó” magatartással vádolják az akkoriban a 20-as és a 30-as éveik elején járó férfiak ügyében.

Mint ismert, Spacey korábban tagadta a 2001 és 2013 között négy férfi által felhozott 12 vádat, köztük a szexuális zaklatást és a szeméremsértést. A színész szürke öltönyben és sárga nyakkendőben jelent meg a londoni Southwark koronabíróságon. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

Christine Agnew KC ügyész az esküdtekhez fordulva Spaceyt „rendkívül híres színészként jellemezte, aki számos díjat nyert”, hozzátéve:

„A vád szerint ő egy olyan ember is, aki szexuálisan bántalmaz más férfiakat. Egy olyan férfi, aki nem tiszteli a személyes határokat vagy a teret, egy olyan férfi, aki úgy tűnik, örömét leli abban, hogy mások tehetetlennek és kényelmetlenül érzik magukat – egy szexuális zaklató. Úgy tűnik, hogy a támadás kedvelt módszere az, hogy agresszívan megragadja más férfiak ágyékát. Egy alkalommal a dolgok ennél is tovább mentek.”

Agnew hozzátette, az állítólagos bűncselekmények akkor történtek, amikor Spacey az Egyesült Királyságban tartózkodott és dolgozott:

„Egyik férfi sem akarta, hogy Kevin Spacey Fowler szexuálisan megérintse, de úgy tűnik, nem nagyon törődött az érzéseikkel – azt tette, amit akart – a saját személyes szexuális kielégülése érdekében.”

A súlyos vádak ellenére Spacey mosolyogva érkezett a bíróságra egy taxival pénteken, majd a vádlottak padján várta az egy hónapig tartó tárgyalás második napjának kezdetét. Az ügyész arra is emlékeztette az esküdteket, hogy Spacey azt sugallja, hogy a vádak egy része „kitaláció”:

„Másokkal kapcsolatban elfogadja, hogy volt szexuális kapcsolat közte és a másik férfi között, de azt állítja, hogy bármi, ami történt, a másik férfi beleegyezésével történt.”

A 12 vádpont között szerepel hét szexuális erőszak, három szeméremsértő támadás, egy esetben beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való rávezetés, egy esetben pedig beleegyezés nélküli tényleges szexuális tevékenységre való rávezetés szerepel.