Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,965 $

A Forma-1 hivatalos rajtrácsa a Spanyol Nagydíjról

A Forma-1 mezőnye összeállt a 2023-as Spanyol Nagydíjra, már csak a futam van hátra, amikor is kiderül, ki nyeri a vasárnapot

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (b) és Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője, miután Verstappen a leggyorsabb, Sainz a második leggyorsabb köridőt érte el a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának időmérő edzésén a Barcelona melletti montmelói pályán a futam előtti napon, 2023. június 3-án. Eredménye alapján Verstappen az első, Sainz a második rajthelyről indulhat a másnapi futamon. MTI/AP/Joan Monfort
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem lehet azt mondani, hogy ádáz harc dúlna a Forma-1 világbajnoki címéért, mert távolról sem. A Red Bull előnye óriási, amivel a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin is tisztában lehet, ugyanakkor nem adják fel.

Már csak 2024 miatt sem adják fel, hiszen jövőre sokkal közelebb lennének „bikákhoz”. Max Verstappen pedig él a lehetőséggel, olyannyira, hogy egyre nagyobb előnyre tesz szert, és csak Sergio Pérez lehet rá veszélyes. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Ez egy merőben más bajnokság is lehetne, ha például Fernando Alonso ülne a másik Red Bullban, de ezt már soha nem tudjuk meg. Mindenesetre, ha Pérez nem nyújt konstans teljesítményt a csapattársa ellen, ez a kérdés hamar eldőlhet.

A szombati időmérő edzés finoman fogalmazva is kalandosra sikeredett, már csak Charles Leclerc Q1-es kiesése és a két Mercedes incidense miatt is. Fernando Alonso sem éppen ott zárta a kvalifikációt, mint azt sokan várták.

A büntetések sem maradtak el, Pierre Gasly hathelyes rajtbüntetést kapott Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. feltartása miatt, így egészen a 10. rajthelyig sorolták vissza. Ennek köszönhetően Lewis Hamilton a negyedik kockáról fog indulni, közvetlen Lance Stroll és Esteban Ocon előtt, majd jön nagy meglepetésre Nico Hülkenberg a Haas autójával, valamint Alonso, Piastri és végül Gasly.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.