Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

A Manchester City nyerte az FA-kupát a Manchester United ellen a döntőben

Egymásnak feszült a Manchester City és a Manchester United az FA-kupa döntőjében, így mindenképpen egy manchesteri csapathoz kerülhetett a kupa.

Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Voltak idők, amikor a Manchester City az esélytelenek nyugalmával vágott neki a Premier League-nek és a különböző sorozatoknak. Miután közel-keleti tulajdonosa lett a klubnak, minden megváltozott, és ez az United számára is rossz hírt jelentett.

Óriási összegeket fordítottak a keret átalakítására, majd nem sokkal később sorra jöttek a bajnoki címek, míg a Vörös Ördögök Sir Alex Ferguson visszavonulásával letértek a győzelem útjáról, és azóta sem nyertek bajnokságot.

Ezzel szemben a City igen, és Guardiola vezetésével a klub történetének legfényesebb időszakát élhetik meg. A két manchesteri csapat között nagy a különbség, sokszor még a City kispadja is erősebb, mint az United kezdője, de a Ten Hag irányításával ez változóban van.

Miközben a Manchester City az első BL-győzelmére készül az Inter ellen, az FA-kupában is döntőt játszhattak. Az United volt az ellenfél, ahol még a sérülések is közbeszóltak, így a City még nagyobb favoritként vághatott neki a finálénak.

Csak egyszer tudott válaszolni az United

A lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés az United számára, nem várt módon már az első percben gólt kaptak. Gundogan volt a gólszerző, aki De Bruyne passzát értékesítette, és ezzel finoman szólva is megadta az alaphangot.

A Vörös Ördögök rajongói közül többen még el sem foglalták a helyüket, amikor már hátrányban voltak a manchesteri vörösök. A 33. percben jött a válasz egy szabálytalanságot követően, Fernandes értékesítette a büntetőt.

A második félidő eleje is hozott egy City-gólt, megint Gundogan köszönt be, és ismét csak De Bruyne adta a passzt. Az United nem adta fel, és ugyan voltak helyzeteik, másodszorra már nem tudtak egyenlíteni, így a City-hez került az FA-kupa. A hosszabbításban is volt egy nagy lehetősége az Unitednek, amivel nem éltek, és ez sokba került.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.