Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,55 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
59,027 $

Összefoglaló videón az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzése

Max Verstappen már az első szabadedzésen megmutatta, ki az úr a háznál, és ez a folytatásban is hasonlóképpen alakulhat.

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának első szabadedzésén a montmelói pályán 2023. június 2-án. A futamot június 4-én rendezik. MTI/AP/Joan Monfort
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezen a hétvégén Spanyolországban versenyez a mezőny, egy nagyon népszerű helyszínen, ahol a többség értelemszerűen Fernando Alonso-ért rajong, aki jó eséllyel pályázhat arra, hogy ismét dobogóra álljon.

Más kérdés, hogy a Red Bull külön ligában versenyez, mindenki máshoz képest is. Normál esetben lehetetlen lesz legyőzni a „bikákat”, akik Spanyolországban is erősen nyitottak a pénteki edzésnapon. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Verstappen olyan nagy időt ment az első tréningen, hogy még Sergio Pérez sem tudott mit kezdeni vele. Olyannyira nem, hogy közel 0,8 másodperccel volt lassabb a mexikói ugyanabban az autóban.

Nyilván ez a különbség nem reális, de az jól látszik, hogy Verstappen komolyan gondolja a dolgot. Esteban Ocon, a monacói dobogós majdnem ugyanazt az időt futotta meg, mint Pérez, ami egy harmadik helyet ért számára.

A legjobb ötben meglepetésre még Nyck De Vries és Pierre Gasly voltak ott. A francia versenyző éppen hogy csak 1 másodpercen belül tudott maradni, de ezen a szinten ez óriási különbséget jelent. Ha kíváncsiak vagytok az FP1 összefoglaló videójára, akkor csak kattintsatok erre a linkre.