Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

A John Wick mostantól hivatalosan is egy milliárd dolláros franchise

Egészen elképesztő teljesítmény, noha a filmek láttán nem vagyunk meglepve azok elsöprő sikerétől.

Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A John Wick-franchise átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt, miután a John Wick: 4. felvonás bemutatásával a franchise 1 011 319 297 dollárt keresett a jegypénztáraknál globálisan. Ha egy összevetést végzünk, ez valamivel több mint 2,3 millió dollárt jelent minden egyes ember után, akit Wick megölt, aki összesen 439 megerősített gyilkosságot követett el a filmsorozatban.

A Deadline jelentése szerint sem meglepő, hogy a John Wick: 4. felvonás hozta világszerte a legnagyobb bevételt a maga 425 millió dollárjával, noha a Japánban való debütálás még várat magára, így várhatóan ez a szám csak emelkedni fog. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A második helyen az előző film, a John Wick: 3. felvonás – Parabellum áll 326,7 millió dollárral, majd ezt követi a John Wick: 2. felvonás 171,54 millió dollárral, a sorozat első filmje pedig az utolsó helyen áll a még így is lenyűgöző 87,8 millió dolláros globális bevétellel.

Ami a sorozat jövőjét illeti, ezek az igen erős számok könnyedén meggyőzhetik a címszereplőt alakító Keanu Reevest is, hogy visszatérjen egy ötödik részre. A Lionsgate Motion Picture Group elnöke, Joe Drake nemrég elárulta, fontolgatnak egy ötödik részt is, noha ahogy azt Chad Stahelski és Reeves már korábban jelezte, a 4. felvonás lesz az utolsó a sorozatban.

Ezek alapján tehát nem vehetjük biztosra, hogy Wick visszatér, ám az borítékolható, hogy az árnyékvilág többi részét hamarosan láthatjuk a képernyőn: a The Continental című háromrészes minisorozat, melynek középpontjában a semleges New York-i szálloda áll, ahol a bérgyilkosok üzletelnek és pihennek a megbízások között, idén szeptemberben debütál a Peacockon.

Hatgólos meccset nyert meg a Barcelona a Valencia ellen, Lewandowski volt a hős

Xavi csapata, a Barcelona végül fordított a Valencia ellen, és 4-2-re nyert, de a bajnoki cím így is távoli.