Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Az infláció csökkentésén ügyködik a Gazdasági Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal inflációcsökkentő intézkedésekről tárgyal élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetek és az Agrárminisztérium képviselőivel.

...svg content...Budapest, 2022. február 1. Hatósági áras, ultramagas hõmérsékleten hõkezelt 2,8% zsírtartalmú tehéntej a fõvárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. február 1-jén. A kormány február 1-jétõl több alapvetõ élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a koronavírus-járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt Magyarországra is begyûrûzõ élelmiszerár-növekedéstõl - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az élelmiszerárstop 7 terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-tõl május 1-ig tart. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Az Inforádió vendége volt Gondolovics Katalin, a GVH sajtószóvivője, aki arról beszélt, hogyan próbálja a hivatal elérni, hogy az élelmiszerárak minél hamarabb lejjebb szoruljanak.

Ennek a tejtermékek terén lehet a leghamarabb eredménye, az ebben az ágazatban beterjesztett javaslataik közül a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által alkalmazott nyerstej-alapár prognózis módszertanának felülvizsgálatát a szervezet már el is fogadta. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

A GVH a tej- és tejtermékekre vonatkozó ágazati vizsgálat eredményeiről az Országos Kereskedelmi Szövetséggel, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségével, illetve az Agrármisztérium képviselőivel egyeztet.

Gondolovics beszélt arról is, hogy a jövőben az árstopokkal kapcsolatban is tervez szakmai tanácsokat adni, elmondása szerint pedig május végén érkezhetnek a piaci szereplőktől javaslatok a tej- és tejtermékek között végzett gyorsított vizsgálatra.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.