Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,079 $

Pár nap alatt 100 milliméternyi eső hullott a Bakonyban

Nem kiugró mennyiség, de így is csapadékosabb a május az átlagosnál.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt egy hét leforgása alatt a Tiszától nyugatra eső országrészeken szinte mindenhol 50 milliméter fölötti csapadékmennyiséget mértek, ám az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes állomásain ennél jóval magasabb számokat regisztráltak.

A Bakonyban és Sellye térségében ez az érték megközelíti a 100 mm-t, a sokéves átlagot nézve pedig 2023 májusa már most az egyik legcsapadékosabb hónapnak számít, hiszen a havi mennyiség átlagosan 60 mm körül szokott alakulni – írják közösségi oldalukon. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

„Így kijelenthető, hogy csapadékosnak valóban csapadékos egyelőre a hónap, és bőven az átlagosnál több eső fog esni, de közel sem kiugróan nagy a mennyiség” – közölték.

„Az Éghajlati Osztályunk tájékoztatása szerint 1901 óta nézve a májusi havi átlagos csapadékösszegeket, ez a hónap még a top10 közelében sem áll egyelőre.”

„A mai és a holnapi nap alapján persze a havi összegek még szépen nőhetnek, de a hétvégétől kezdődően inkább már csak helyenként/lokálisan tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő” – írják.