Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,43 Ft
Euró
387,60 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
66,533 $

Kétgólos előnyt szórt el a Manchester United a Tottenham ellen

A Tottenham sokáig csak szédelgett, a Manchester United pedig már két góllal vezetett a 15 perces szünet előtt, majd fordult a kocka.

...svg content...Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Tottenham az elmúlt időszakban sorra bukta el a fontosabbnál fontosabb mérkőzéseket. A Newcastle elleni zakó igencsak fájdalmas volt, ami után a klub is megszólalt, és elismerik, nem úgy teljesít a csapat, mint azt elvárnák a szurkolók, vagy a tulajdonosi kör.

Megdöbbentő a visszaesés, noha a keret maximálisan alkalmas lenne arra, hogy a Bajnokok Ligájában játszanak. Ehhez képest már az az Aston Villa is előrébb van (5. hely), mely hónapokkal korábban Gerrarddal azért harcolt, hogy ne essen ki, de az edzőváltás meghozta a sikert. Soron kívül Példátlanul heves vihar csapott le Texasra, legkevesebb 4 ember életét vesztette (videók)

Az United már két góllal vezetett a szünetben

A Manchester United a 4. helyen, mely még éppen BL-indulást ér, két mérkőzéssel van a Tottenham mögött. Emiatt is fontos lett volna a londoni klubnak, hogy hozza a hazai meccsét a Vörös Ördögök ellen.

Hazai pálya ide vagy oda, az United az első játékrészben messze kezdeményezőbb volt, mintha csak az Old Traffordon lettek volna. Sorra érkeztek a helyzetek, Forster-nek igencsak résen kellett lennie a kapuban, de így sem tudta megakadályozni az angol rekorder vezetését.

A sokat kritizált Sancho már a 7. percben eredményes volt Rashford passzából, látványos gólt lőtt az angol válogatott. A 44. percben Rashford is feliratkozott a gólszerzők listájára, Fernandes-től kapott egy nagy labdát, majd szinte begyalogolt vele a kapuig, így kétgólos előnnyel mehettek a 15 perces szünetre.

Kétgólos hátrányból jött vissza a Tottenham

A második félidőre egy teljesen más Tottenham futott ki az öltözőből, aminek meg is lett az eredménye, az 56. percben jött a szépítő találat Porro révén. Röviddel ezután Fernandes zseniálisan hozta magát ziccerbe, majd közelről a felső lécet találta el, szinte rögtön válaszolhattak volna a bekapott gólra.

10 perccel később Son Heung-min a mérkőzés egyik legnagyobb ziccerét hagyta ki, ami miatt nemcsak ő, hanem az egész stadion fogta a fejét, akárcsak utána Dier fejesénél, aki teljesen üresen fejelt a kapu mellé, 2,5 méteres távolságból.

Az United legalább annyira gyengén játszott a második félidőben, mint a Tottenham az első 45 percben. Son Heung-min a 79. percben már nem hagyta ki a második ziccerét, így oda is lett a vendégek kétgólos előnye. A gólpasszt Kane adta, amivel az üresen érkező csapattársa elé tálalt.

Végül maradt a 2-2-es döntetlen, ami egyik csapatnak sem jó. A manchesteriek ezzel lépéshátrányba kerültek az egy meccsel többet játszott 62 pontos Newcastle mögött, akik simán 4-1-re verték az Evertont idegenben. A Tottenham pedig kapaszkodik, 54 pontot számolnak, és ugyan 6 pont a lemaradásuk az Unitedhez képest, két meccsel többet játszottak.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.