Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Nem izgatják túlzottan a felhasználókat az egyre gyakoribb adatszivárgások

A következmények nem mindig azonnal jönnek, ami hamis biztonságérzetet kelthet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Philipp Katzenberger
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A felhasználók gyakorta alábecsülik, hogy személyes adataikat milyen mértékben lehet felhasználni. A kiberbűnözők azonban az ellopott információkkal számos bűncselekményt követhetnek el a személyazonosság-lopástól és az adathalász-támadásoktól kezdve egészen a jogosulatlan vásárlásokig.

A szakértők, így Vytautas Kaziukonis, a Surfshark vezérigazgatója is arra figyelmeztetnek, hogy a kiszivárgott személyes információk látszólag jelentéktelen darabjai is összeállhatnak egy egésszé, amellyel nagyon komoly károkat okozhatnak a felhasználóknak. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

„Ha egy régi, soha nem használt közösségi fiókot feltörnek, az nem tűnik olyan rossznak – amíg rá nem eszmélsz, hogy az egyetlen jelszó, amelyet minden más fiókodhoz is használsz, most már nyilvánosan elérhető” – mondta Kaziukonis.

Hozzátette, hogy a felhasználók sokszor nem is veszik észre, hogy személyes adataik veszélybe kerültek, így aztán nem is nagyon aggódnak a következmények miatt – írta meg a Cybernews.

Manav Mital, a Cyral vezérigazgatója szerint ennél is problémásabb, hogy a cégek sincsenek tisztában azzal, hogy milyen érzékeny adatok felett rendelkeznek, mint ahogy azzal sem, hogy azokat milyen biztonsági óvintézkedések mellett kellene tárolni.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.