Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,45 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,52 Ft
Bitcoin
62,497 $

Észak-Korea ismét kilőtt egy interkontinentális ballisztikus rakétát

Ez volt a hónap első kilövése, ám Szöul úgy véli, ez egy új típusú fegyver lehet.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A TRT World jelentése szerint Észak-Korea csütörtökön végrehajtotta a hónap első interkontinentális ballisztikus rakétaindítását, melyben Dél-Korea szerint egy új típusú, mobilisabb, nehezebben észlelhető fegyverrendszert teszteltek.

Mivel a rakétát Phenjan közeléből indították, és mintegy 1000 kilométeres repülést követően a Koreai-félsziget és Japán közötti vizekre zuhant, Japán evakuálási parancsot adott ki egy északi szigetre, melyet később ugyan visszavontak, mégis egyértelműen jelzi, hogy milyen éberen figyelik Észak-Korea tevékenységeit szomszédai. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

A dél-koreai vezérkari főnök arról számolt be, hogy becsléseik szerint a rakéta közepes, vagy nagy hatótávolságú lehetett, miközben az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsa nagy hatótávolságú rakétának, a japán védelmi miniszter pedig interkontinentális ballisztikus rakétának nevezte.

A dél-koreai hadsereg úgy véli, hogy Észak-Korea új típusú ballisztikus rakétát tesztelt, valószínűleg „szilárd üzemanyaggal”. Amennyiben pedig ténylegesen egy ilyen anyaggal működő rakétáról van szó, az azt jelentené, hogy Észak-Korea egy korábban nem látott, új típusú fegyvert tesztel.

Szakértők megjegyezték, a mostani azért különbözött a korábbi rakétaindításoktól, mert az eddig ismert rakéták mind folyékony üzemanyaggal hajtott rendszereket használtak, melyeket az indítás előtt fel kellett tölteni. Ezzel szemben a szilárd üzemanyaggal működő fegyvereket nem kell feltölteni, hiszen azt már korábban betöltik, így egyrészt mobilisabbak és gyorsabban alkalmazhatók.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?