Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Sajtóhír: 2026-ig biztosan a Barcelona edzője marad Xavi Hernandez

Xavi 2021 novembere óta irányítja egykori klubját, Laportáék elégedettek vele.

...svg content...Barcelona, 2021. november 8. Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetõedzõje (j) aláírja a szerzõdését Joan Laporta klubelnökkel a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro García
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt hetekben egyre többször esett szó Xavi szerződéshosszabbításáról, melyet a spanyol Marca információi szerint alá is írtak a felek, ami szerint 2026-ig továbbra is a spanyol tréner irányítja majd a Barcát – adta hírül az MTI.

Az edző korábban elárulta, hogy Laporta már felhozta a hosszabbítást, amely jövő nyárig volt érvényes, azonban Xavi szerint az eredmények voltak az elsődlegesek, az aláírásról csak ezt követően lehetett beszélni. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Habár a klub az elmúlt években komoly anyagi nehézségekkel küszködött, Xavi stabilizálta a helyzetet, és ugyan az európai kupaporondon még váratnak magukra az újabb sikerek, a bajnokságot jelenleg 9 ponttal vezeti a csapat, így 2019 után ismét reális esély mutatkozik a La Liga elsőségre.

Xavi vezényletével a Barcelona idén elhódította a Spanyol Szuperkupát, a Real Madridot felülmúlva. Néhány héttel ezelőtt pedig újabb El Clásicót nyertek, ezúttal a Spanyol Kupában. A következő vasárnap vár a Barcelonára, a hazai mérkőzés pedig sorsdöntő lehet a bajnokság szempontjából.

Xavi 1998 és 2015 között szerepelt játékosként a Barcelonában, mellyel 25 trófeát nyert, köztük négyszer a Bajnokok Ligáját és nyolcszor a spanyol bajnokságot. A spanyol válogatott tagjaként két EB-címet és egy világbajnoki trófeát ünnepelhetett.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.

Bajnokok Ligája: videón az év egyik legnagyobb védése, hihetetlen volt

Az Arsenal kapusa, Raya sokat tett azért, hogy az Arsenal ne kerüljön még kellemetlenebb helyzetbe az Atalanta ellen a Bajnokok Ligájában.