Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Lemaradtál a Barca Szuperkupa-győzelméről? Semmi gond, itt az összefoglaló

MTI/EPA/STR
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sajnos itthon egyetlen sportcsatorna sem közvetítette a mérkőzést, nálunk most megnézheted a gólokat!

A Barcelona és a Real Madrid összecsapása mindig csemege, most ráadásul trófeáért ment a harc, így még izgalmasabb volt az El Clásico. A Spanyol Szuperkupa döntőjét Szaúd-Arábiában rendezték, talán még Ronaldo is láthatta a lelátókon, ahogy egykori csapata és nagy riválisa összecsapnak.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Az elmúlt hat El Clásicóból mindössze egyet nyert meg a Barca és egyszer játszottak döntetlent a csapatok, Xavi együttesének így éppen esedékes volt már, hogy kozmetikázza az eredménysort.

Mindkét együttes büntetőkkel jutott a döntőbe, a Real Madrid a Valenciát, míg a Barcelona a Betist búcsúztatta az elődöntőben. A finálé ennél sokkal simábbra sikerült, a katalánok ráadásul most igazán kitettek magukért, élesen játszottak, rengeteget támadtak.

Az első félidő 33. percben ért góllá a nyomás, ekkor Gavi vette be Courtois kapuját. A második találatnál Gavi az előkészítő szerepét töltötte be, Lewandowski ajtó-ablak ziccerben növelte az előnyt már az első félidőben.

A második játékrészben sem hagyott alább a Barcelona lendülete, mint ahogyan Gavié sem, a 18 éves szupertehetség ismét gólpasszt adott, Pedri találatával már hárommal mentek a katalánok. Benzema ugyan a hosszabbításban szépített, azonban ő sem volt elég a csodához, a Barcelona először nyert trófeát a Messi-érát követően!