Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,54 Ft
Euró
395,53 Ft
Font
468,78 Ft
Bitcoin
61,673 $

Elon Musk egy vadonatúj neurális technológiát jelentett be, amit az önvezető autóknál alkalmazhatnak

A speciális komputert Dojo névre keresztelték, a Tesla pedig azt szeretné, hogy év végére teljesen önjáróvá tehetnék vele a gépjárműveiket.

Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A speciális komputert Dojo névre keresztelték, a Tesla pedig azt szeretné, hogy év végére teljesen önjáróvá tehetnék vele a gépjárműveiket.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember szokásához híven pénteken a Twitteren közzétett bejegyzésében arról írt, hogy a cég egy neurális hálózatot működtetni képes számítógépen dolgozik, ami szerinte egy igazi szörnyeteg lehet. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Az egyik követő nem volt megelégedve az információkkal, és azt kérdezte meg a techgurutól, hogy mikorra várható a 100%-ban önvezető Autopilottal (FSD) kapcsolatos következő bejelentés, amire Musk azt felelte, hogy a hátralévő fejlesztés akkora horderejű lesz, amivel valószínűleg mindenkit meglephetnek.

„Az FSD fejlődése kvantumugrásként érkezhet, hiszen egy alapvető architekturális átszabáson ment keresztül, nem csak egy javításról beszélünk. Én már az alfa-verziót használom az autómban, szinte semmihez sem kell hozzáérnem az alatt az idő alatt, amíg eljutok otthonról a munkába, és vissza. Korlátozott számban 6-10 héten belül a nyilvánosság is elérheti majd a frissített változatot.”

mondta Musk.

A hírek egyáltalán nem lepték meg a Tesla elhivatott rajongóit, hiszen a vezérigazgató a 2020-as második pénzügyi félév összegző gyűlésén már kihangsúlyozta, hogy a vállalat komoly módosításokat eszközölhet a mesterséges intelligencián annak érdekében, hogy feljavítsák az Autopilot képességeit.

„A jelenlegi legnagyobb mérföldkőnek az autonóm rendszer kialakítása számít, mivel az AI mostantól képes lesz 1 méteres közelségben analizálni a környezetét. Az időtől függő izolált képfelismerésnek köszönhetően 4D-s vázlatot kaphatunk, ami a videók szempontjából nélkülözhetetlen.”

magyarázta Musk.

Musk hozzátette, hogy a munkába járása valóban mindenféle beavatkozás nélkül történik, még akkor sem kell a kormányhoz nyúlnia, amikor valamilyen váratlan esemény történik az utakon. Az üzletember kiemelte, hogy az alfa-változat egyszerűen lenyűgöző, a jövőt illetően pedig elárulta, rendkívül magabiztos, ezért nem tartja kizártnak, hogy már 2020 végére egy teljesen önjáró technológiát tehet le a Tesla az asztalra.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/attores-a-kvantumtechnologiaban-100-ezerszer-hosszabb-ideig-tarto-kvantumrendszert-talaltak-fel/

Mától másképpen is lehet kutyákat szállítani a balatoni vonatokon

A MÁV hangsúlyozta, zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon.

Elütöttek egy motorost Ferencvárosban, mentőket is riasztottak

Egyelőre nem tudni, hogy a motoros milyen állapotban van, de a baleset a villamosforgalmat is akadályozza.

Jön a szlovák-román rangadó az Eb-n, összecsap Ukrajna és Belgium

Két remek mérkőzést is rendeznek az Európa-bajnokság szerdai játéknapján 18 órától, majd jön a következő négy főszereplő 21 órától.