Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Joe Biden megváltoztatja az elnöki különgép, az Air Force One színét (fotóval)

Joe Biden amerikai elnök úgy döntött, hogy az új Air Force One-t a klasszikus kék-fehér színekre festeti, néhány módosítással, melyek a Kennedy-kormányzat óta díszítik az elnöki különgépet.

Fotó: EPA/Pawel Supernak POLAND OUT
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A légierő által kiadott hivatalos közlemény szerint a világoskék szín kissé mélyebb, modernebb tónusú, mint a korábbi. A különbségek jól láthatóak, így a jövőben a sötétebb kék színt fogják használni a különgépen.

Polírozott fémrészt viszont nem fogunk találni a gépen, mert modern kereskedelmi repülőgépek ötvözetei ezt egyszerűen nem teszik lehetővé. Donald Trump, az USA korábbi elnöke a piros-fehér-kék festést választotta, ami a légierő szerint több pénzbe került volna. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A Politico számolt be először arról, hogy Biden lecserélné a Trump által kedvelt festést, ami időközben jóváhagyást kapott. Olyannyira szerette a volt elnök ezt a festést, hogy a legendás ovális irodában lévő dohányzóasztalán tartott egy modellt belőle.

Gyakran szerepelt azokon a fotókon a modell, amikor a világ vezetői ellátogattak a Fehér Házba. Egy hasonló modell Trump floridai Mar-a-Lago klubjában is helyet kapott, ami ugyancsak szerepelt pár emlékezetes fotón.

A Boeing számos problémával néz szembe, kezdve a munkaerő- és alkatrészhiánnyal, ami miatt az új Air Force One két gépe közül az első csak 2027-ig kerül leszállításra – írja a Defense One.

Ez azt jelenti, hogy a következő elnökválasztás győztese repülhetne az új géppel, feltéve, ha időben leszállítják azt és befejezik a szükséges teszteket. Az Air Force One jelenlegi festése a First Lady Jacqueline Kennedy és Raymond Loewy ipari formatervező által kidolgozott formaterve.