Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Felmérés: ennyiért vennének új és használt autót a magyarok

Ám az is kiderült, hogy a 30-59 évesek közül mindössze 6% biztos abban, hogy idén autót vesz, 29% pedig elképzelhetőnek tartja, míg 65%-nak egyáltalán nincsenek ilyen tervei.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A K&H múlt év utolsó negyedévében készült reprezentatív felmérésének eredményeiből több dolog is kiderült, például az, hogy az árak emelkedése, a gazdaság lassulása és az autók drágulása miatt a magyarok többsége (65%) nem tervez kocsit venni egy éven belül.

A 30-59 évesek közül mindössze 6% nyilatkozta azt, hogy biztosan autót vásárol idén, 29% pedig elképzelhetőnek tartja, hogy így dönt, s akik biztosan belevágnak a dologba, elsősorban benzines kocsit (43%) vennének – írta az Origo. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Emellett az is kiderült, hogy főként az évente 20 ezer kilométernél kevesebbet autózók szeretnének benzines autót, míg dízelmotoros kocsira a vásárlást fontolgatók 21%-a, hibridre 13%-a, villanyautóra pedig mindössze 7%-a akar beruházni (ez azzal magyarázható, hogy utóbbi kettő ára jóval magasabb a többihez képest).

Továbbá nyilvánvalóvá vált, hogy a megkérdezettek közül csak 27% tervez új autót venni (elsősorban a diplomásokra és a magas jövedelműekre igaz ez), ám a többiek használtban gondolkodnak, illetve átlagosan 3,4 milliót szánnának erre az érintettek, de a többség (33%) inkább 1-2 milliót.

Akik használt autóval terveznek, átlagosan 2,1 milliós keretből oldanák meg a kérdést, míg az új autóban gondolkodók 6,7 millió forintból, ám ez utóbbi összeg csak a teljes paletta alsó, legalacsonyabb áron elérhető szegmensében elég egy új autóra (a KSH szerint a januári árak több mint 24%-kal voltak magasabbak, mint egy éve).

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.