Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Általános sztrájkba kezdtek a palesztinok, ezrek gyűltek össze Ciszjordániában

Számtalan üzlet bezárt Dzsenínben, Nábluszban és Rámalláhban, nem sokkal később pedig az iskolák és más közintézmények is sztrájkot hirdettek.

...svg content...Fotó: Izraeli és palesztin békeaktivisták menetét tartóztatják fel izraeli katonák a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Havara határában 2023. március 3-án. A békeaktivisták szolidaritásukat kívánták kifejezni a palesztinok iránt, mert néhány nappal korábban két társuk halálát megbosszulandó izraeli telepesek palesztinok házait és autóit gyújtották fel és egy embert megöltek Havarában. MTI/EPA/Alaa Badarneh
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az izraeli erők kedden nagyszabású támadást indítottak a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenín egyik menekülttábora ellen, amelynek következtében 6 ártatlan vesztette életét, illetve 26 fő megsebesült, akik közül hárman jelenleg is válságos állapotban vannak.

A palesztinok még aznap általános sztrájkba kezdtek, estére pedig emberek ezrei gyűltek össze az utcákon, illetve számtalan üzlet bezárt Dzsenínben, Nábluszban és Rámalláhban – derül ki az Al Jazeera beszámolójából. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Nem sokkal később az iskolák és más közintézmények is sztrájkot hirdettek, amelynek kapcsán Issam Bakr, egy helyi tisztviselő azt nyilatkozta, hogy ezzel a megmozdulással ítélik el az izraeli erők mészárlását.

„A tüntetésekkel a nábluszi Oroszlánok barlangja nevű palesztin fegyveres csoport felhívására válaszoltak, hogy kifejezzék az emberek haragját”

– mondta a hírcsatorna egyik helyszíni tudósítója, Abu Shammala.

Korábban arról érkeztek hírek, hogy az izraeli erők hátba lőttek egy 15 éves fiatalt, aki végül belehalt a sérüléseibe, február végén pedig kiderült, hogy az izraeli telepesek palesztinokra támadtak, amelynek során 35 házat gyújtottak fel.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.