Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,765 $

Csoda: 11 nap után mentettek ki a romok alól egy 12 éves kislányt Törökországban

Egészen hihetetlen, de a gyermek 260 órával, vagyis 11 nappal (!) a földrengés után élve került ki a romok alól Törökországban.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera a török Anadolu állami hírügynökség legfrissebb jelentése nyomán számolt be arról, hogy csodával határos módon még most, több mint 10 nappal a múlt hétfői pusztító földrengés után is találtak túlélőket a romok alatt Törökországban.

A mentőcsapatok ugyanis további négy túlélőt emeltek ki a romok alól: a mentők 258 órával a földrengés után hozták ki a romok alól a 29 éves Neslan Kilicet Kahramanmarasban. Az orvosok közlése szerint állapota stabil, és már beszélni is tudtak vele. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Yusuf Yalcinoz, a túlélő testvére elsöprő örömmel nyilatkozott arról, hogy húgát élve emelték ki a romok alól:

„Hála Istennek, a húgom túlélte! Allah adjon mindenkinek ilyen boldog pillanatot!”

Ekinciben azonban még ennél is nagyobb volt az öröm, hiszen 260 órával a földrengés után sikeresen kiemelték a romok alól az ifjú túlélőt, a 12 éves Osman Halebiye-t, akit a mentőcsapatok azonnal biztonságba helyeztek.

Újabb csoda, hogy órákkal később Antakyában két férfit emeltek ki a romok alól a mentőcsapatok: a 26 éves Mehmet Ali Sakiroglut és a 34 éves Mustafa Avcit, akik az állami hírügynökség tájékoztatása szerint kórházban lábadoznak, állapotuk pedig szerencsére stabil.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.