Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Ártatlannak vallja magát a kaliforniai tömeggyilkos, aki hét emberrel végzett

A kaliforniai tömeggyilkosság gyanúsítottja ártatlannak vallja magát, akit azzal gyanúsítanak, hogy hét embert ölt meg Észak-Kaliforniában.

Fotó: A hétrendbeli emberöléssel vádolt Chunli Zhao az első meghallgatásán a San Mateo megyei felsőbíróság tárgyalótermében, a kaliforniai Redwoodban 2023. január 25-én. Két nappal korábban a 67 éves mezőgazdasági munkás Zhao a munkaadója, egy gombatermesztő vállalkozás két telephelyén hét dolgozót lőtt agyon. A férfit még aznap letartóztatták, a bűncselekményhez használt lőfegyvert lefoglalták. MTI/AP/Bay Area Médiacsoport pool/Shae Hammond
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több tömeggyilkosság is történt az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban, az egyik legmegrázóbb eset a holdújévi lövöldözés volt, amit újabb követett. A gyilkosságok az elmúlt hónapban történtek, összesen hét emberrel végzett a támadó Kaliforniában.

Az ügy gyanúsítottja egy 66 éves volt mezőgazdasági munkás, aki nem vallotta bűnösnek magáta a Redwood Cityben tartott bírósági tárgyaláson. Két gombafarmon hajtotta végre a támadó a gyilkosságokat, miközben számos bizonyíték van ellene. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A 66 éves gyanúsított Chunli Zhao csütörtökön maga jelentette be a vádalkut, miközben egy üvegfal mögül, lehajtott fejjel beszélt. Mandarin nyelven nyilatkozott, ami miatt tolmácsra is szükség volt a beszéde alatt.

Elismerte a gyilkosságokat, de szerinte ártatlan

Ugyan Zhao korábban a KNTV-TV helyi csatornának adott börtöninterjújában elismerte, ő lövöldözött, azt mondta, hogy a farmokon töltött ideje alatt zaklatták, és nehéz körülmények között dolgozott.

Elizabeth K Lee San Mateo megyei bíró pénteken elrendelte, hogy Zhao, az őt védő ügyvéd, az ügyészség, illetve a helyi seriffhivatal sem beszélhet az újságíróknak a folyamatban lévő üggyel kapcsolatos tényekről vagy véleményekről.

San Franciscótól 48 kilométerre történt a lövöldözés, ahol akkoriban dolgozott a férfi. Állítólag négy munkatársával azonnal végzett, egy ötödiket pedig megsebesített. A vád szerint ezután egy második helyszínre ment, ahol körülbelül négy évig dolgozott, mielőtt 2015-ben kirúgták. Ezen a helyszínen három korábbi munkatársát lőtte le – írja az Al Jazeera.

A támadás napokkal azután történt, hogy a Monterey Parkban is tömeges lövöldözés tört ki, amiben többen meghaltak. Zhao felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte Kalifornia rosszul fizetett, nagyrészt bevándorló mezőgazdasági munkaerője mennyire kemény körülmények között kénytelen dolgozni. Az áldozatai ázsiai vagy latin származásúak voltak, akiket már nem lehetett megmenteni.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.