Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Holdújévi lövöldözés: végzett magával a gyanúsított 72 éves tömeggyilkos

Fotó: Rendőrök vizsgálják a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínét 2023. január 22-én. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették. MTI/AP/Jae C. Hong
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Holtan találtak rá a 72 éves gyanúsított tömeggyilkosra, akit így már semmilyen formában nem lehet felelősségre vonni.

A gyanú szerint az idős férfi volt az egyetlen elkövetője a holdújévi lövöldözésnek, ami 10 ember életébe került. Egy táncstúdióban nyitott tüzet a férfi, aki 10 emberrel végzett, további 10 pedig megsérült, miközben a helyi nagy ázsiai-amerikai közösségi a holdújévet ünnepelte.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Egy 72 éves férfi a gyanúsított, aki után hajtóvadászatot indítottak. Végül holtan találtak rá a rendőrök, így már nem vehették őrizetbe. A férfit Huu Can Trannak hívták, akire egy saját maga által okozott lőtt sebbel találtak rá egy teherautóban.

A CNN a cikkében azt írja, hogy öt férfivel és öt nővel végzett a tömeggyilkos, aki egykor rendszeres vendége volt a táncstúdiónak, és még a volt feleségével is találkozott a helyszínen. Ugyanakkor nem világos, hogy milyen gyakran látogatta a termet, és az elmúlt években hány alkalommal tette ezt meg.

Egyelőre nem ismert, hogy mik lehettek a gyilkos pontos indítékai, miért nyitott tüzet az ünneplőkre. A teherautóban talált nyomok pedig arra utalnak, hogy valóban Huu Can Tran követhette el a gyilkosságokat.

Noha még csak az év 23. napjánál tartunk, eddig legkevesebb 36 tömeges lövöldözés történt az USA-ban, amiről a Gun Violence Arhcive számolt be. A legutóbbi mészárlás is különösen kegyetlen volt, és nem ez az első eset, amikor a támadó már nem vonható felelősségre, mert végzett magával, vagy életét vesztette egy tűzharcban.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.