Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Újabb tömeggyilkosság történt az USA-ban, legkevesebb hét ember meghalt

Fotó: EPA/GEORGE NIKITIN
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem sokkal az előző tömeggyilkosság után újabb tragédia rázta meg az Egyesült Államokat, miközben legkevesebb hét ember meghalt a támadásban.

A támadás helyszíne ismét Kalifornia volt a Half Moon Bayben, ahol legkevesebb hét ember vesztette életét, illetve egy súlyos sérültről tudni. A CNN beszámolója szerint a lövöldözéssel kapcsolatban már elfogtak egy 67 éves férfit, aki a Half Moon Bayben él.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A lövöldözés egy gombafarmon történt, illetve nem messze egy kamionüzem közelében. Az üzem körülbelül két mérföldre van a gombafarmtól, ahol többen életüket vesztették. A hivatalos tájékoztatás szerint gyerekek is voltak a lövöldözés helyszínen, miután a támadó délutánra időzítette a támadást, és akkor már nem tartózkodtak gyerekek az iskolákban.

A gyanúsított személyt a saját járművében találták meg a helyi seriffállomás közelében, mellette egy félautomata fegyverrel. A tömeggyilkosság gyanúsítottja feltehetően egyedül lövöldözött, akit Chunli Zhao néven azonosítottak.

Egy seriffhelyettes találta meg a gyanúsított személyt a rendőrségi parkolóban, akit ezt követően őrizetbe vettek. Nem ismertek az indítékai, ugyanakkor nem zárható ki, hogy a két nappal ezelőtti tömeggyilkosság motiválhatta.

Az FBI ügynökei is a helyszínen vannak, vizsgálják az esetet. Nagy erőkkel nyomoznak a hatóságok, és míg a korábbi támadás elkövetője nincs életben, addig a legutóbbi tömeggyilkosság gyanúsítottját felelősségre vonhatják az elfogadása után.