Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,172 $

Legyőzte a Manchester City az Arsenalt, és átvette a vezetést a bajnokságban

Az Arsenal hazai pályán fogadta a Manchester Cityt a bajnokságban, ami sok mindenről dönthetett.

...svg content...Fotó: EPA/Daniel Hambury
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A vártnak megfelelően az Arsenal és a City hamar egymásnak esett, nagy iramban rohamozták a kapukat. Az első perctől kezdve ott volt a levegőben a gól, mindkét oldalon érezték a játékosok, hogy hatalmas a tét.

A 24. percben De Bruyne ziccerbe került, de nem a csapattársától kapta a labdát, hanem Tomiyasu-tól, aki nagyon rosszul igyekezett visszapasszolni. A City sztárja köszönte a lehetőséget, és átemelte a labdát Ramsdale felett. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A 29. percben Odegaard remek labdát adott a 16-oson belül Sakának, de az Arsenal támadója nem lőtt rögtön, noha könnyen egyenlíthetett volna. A hazaiak messze többet birtokolták a labdát, ami a City ellen sokszor szinte lehetetlen.

Büntetőből egyenlített az Arsenal

A 39. percben ugyan a City a gólvonalról mentett, a játékvezető a 11-es pontra mutatott, mivel Ederson szabálytalankodott. Elsősorban nem a büntető miatt aggódhattak a vendégek szurkolói, hiszen a manchesteri kapus közvetlen a szabálytalanság előtt kapott sárga lapot. Végül megúszta a kiállítást , a gólt azonban már nem, Saka értékesítette a büntetőt.

Az első félidő hosszabbításában sem maradtunk helyet nélkül, egy szabadrúgást követően Rodri tette kapura a labdát, amivel a felső lécet találta el, így 1-1-es döntetlennel mentek el a csapatok a 15 perces pihenőre.

Az 57. percben jött a következő dráma, Taylor megint a büntető pontra mutatott, miután lerántották Haalandot. A szabálytalanság egyértelműnek tűnt, majd a VAR-os elemzés megmentette az Arsenalt, mivel a City sztárcsatára lesről indult.

A 72. percben a City támadósora gyakorlatilag lenullázta az Arsenal védelmét, egy látványos támadás végén Grealish köszönt be. Az akció egy újabb eladott labdából indult, ami megint sokba került a hazaiaknak. 10 perccel később minden eldőlt, ezúttal Haaland szerzett gólt, amivel bebiztosították a három pontjukat.

Köszönhetően ennek a vereségnek, illetve a korábbi két váratlan pontvesztésnek, már a City vezeti a bajnokságot. Ugyan mindkét csapatnak 51 pontja van, a londoniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Az elmúlt évek legerősebb csapata állhatott össze a Ferencvárosnál

Nagy összegeket költött el a Ferencváros ezen a nyáron átigazolásokra, aminek meg lehet az eredménye, és nemcsak az NB1-ben.

Kombájnnak ütközött egy vonat Gátér közelében

Újabb vonatbaleset történt, ezúttal Gátér közelében, ahol egy vonat és egy kombájn ütközött össze egymással.