Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Házkutatást tartott az FBI Joe Biden rehoboth-i nyaralójában

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai elnök ingatlanjaiban házkutatást tartottak a szövetségi nyomozók.

Washington, 2023. január 16. Joe Biden amerikai elnök a National Action Network polgárjogi szervezet reggelijén beszél a Martin Luther King néhai amerikai baptista tiszteletes, fekete bõrû polgárjogi vezetõ születése évfordulójának alkalmából tartott nemzeti ünnepen Washingtonban 2023. január 16-án. MTI/AP/Susan Walsh
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elnök ügyvédje ugyanakkor közleményében közölte, hogy a házkutatást az elnök „teljes támogatásával végzik el”. Épp emiatt az FBI nem kért házkutatási parancsot, ám mostanáig nem is kommentálta az ügyet.

Bob Bauer ügyvéd kiemelte, hogy a házkutatásra biztonsági okokból a nyilvánosság előzetes értesítése nélkül került sor. Az eset titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatos szélesebb körű vizsgálathoz kapcsolódik – írja a BBC. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Trump után Biden is az FBI látókörébe került

Decemberben és januárban is tartottak házkutatást Joe Biden wilmingtoni házában és washingtoni irodájában egyaránt, ezek során több titkos kormányzati dokumentumot is találtak, még a hivatalba lépése előtti időkből.

Az anyagok közül több is abból az időszakból származott, amikor Joe Biden még Delaware szenátora volt – az elnök 1973 és 2009 között képviselte az államot. Több dokumentum viszont már az Obama-kormányzat idejéből került elő.

Joe Biden elődjénél, Donald Trumpnál is vizsgálódott hasonló ügyben az FBI, akkor több száz titkosított iratot találtak a nyomozók. Ezek a dokumentumok hivatali idejének letelte után kerültek Trumphoz.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.