Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,78 Ft
Font
451,94 Ft
Bitcoin
61,304 $

A ChatGPT növekvő népszerűsége felel majd a Google bukásáért

A Gmail egyik megalkotója szerint a keresőmotort mindössze egy-két év választja el a széteséstől, ugyanis a mesterséges intelligencia már most mérföldekkel jobb eredményekkel tud szolgálni.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A OpenAI által kifejlesztett chatbot, a ChatGPT óriási népszerűségre tett szert az utóbbi időben, ami nem is meglepő, hiszen a program több területen is brillírozik, például egy kongresszusi képviselő beszédét is megírta, illetve percek alatt letette az orvosi szakvizsgát.

Paul Buchheit, a Gmail egyik megalkotója pedig úgy véli, hogy a Google-t mindössze egy-két év választja el a széteséstől, ugyanis a mesterséges intelligencia már most mérföldekkel jobb eredményekkel tud szolgálni, ami a keresőmotort elavulttá teszi. Soron kívül Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

Elmagyarázta, ő egy olyan forgatókönyvet képzel el, amelyben a felhasználók a chatbot segítségével kaphatnak majd választ a kérdéseikre – legyen az egy adott termék, recept, stb. -, amely jóval hatékonyabb a Google keresősávjához képest.

A ChatGPT ehhez a régi keresőmotor háttérrendszerét fogja felhasználni, amely alapján összegyűjti és csoportosítja a legfontosabb információkat, majd kiszűri a lényeget, épp annyit, amennyire a felhasználónak szüksége van, mintha egy virtuális kutatóval beszélgetne az ember – írta a TechTimes.

Buchheit szerint ez úgy megy majd vége, mint ahogyan a Google borította fel korábban az Aranyoldalak üzleti modelljét, vagyis a mesterséges intelligencia ugyanilyen sorsra „kárhoztatja” a keresőmotort, ám a Bing-re fényes jövő is várhat az OpenAI és a Microsoft partnersége miatt.