Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

A Microsoft meghosszabbította partnerségét a ChatGPT alkotójával

Fotó: MTI/AP/Ted S. Warren
Technológia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A techóriás célja, hogy OpenAI kutatólaborral való partnerségével továbbra is a generatív mesterséges intelligencia élvonalában maradjon.

A Verge beszámolója szerint a Microsoft bejelentette, hogy meghosszabbította partnerségét az OpenAI kutatólaborral, ezzel együtt pedig bejelentettek egy további “többéves, több milliárd dolláros” befektetést a ChatGPT kísérleti online chatbot mögött álló San Francisco-i mesterséges intelligencia-laboratóriumba.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

A két vállalat nem hozta nyilvánosságra az üzlet konkrét pénzügyi feltételeit, s csak annyit lehetett tudni, hogy korábban a Microsoft tárgyalásokat folytatott arról, hogy 10 milliárd dollárt fektessen be az OpenAI-ba, legalábbis az ügyet ismerő források szerint.

Az új üzlettel a Microsoft azt reméli, hogy továbbra is a generatív mesterséges intelligencia élvonalában maradhat – olyan technológiákban, melyek rövid üzenetekre válaszolva képesek szöveget, képeket és más médiatartalmat generálni.

A november végi, mondhatni meglepetésszerű megjelenése után a ChatGPT – egy chatbot, mely világos, jól tagolt mondatokkal válaszol a kérdésekre – a mesterséges intelligencia ezen új és egyben erőteljesebb hullámának szimbólumává vált.

Ezen technológiák, melyek több mint egy évtizedes kutatómunka gyümölcsei az OpenAI, a Google és a Meta vállalatokon belül, mostanra készen állnak arra, hogy jóformán mindent átalakítsanak az olyan online keresőmotoroktól kezdve, mint a Google Search és a Microsoft Bing, egészen az olyan fotó- és grafikai szerkesztőprogramokig, mint a Photoshop.