Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Tájékoztatást kért Karácsony Gergely az újbudai rendőrgyilkosságról

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere személyesen beszélt telefonon a budapesti rendőrfőkapitánnyal a tragikus eset kapcsán.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, csütörtök késő este életét vesztette egy szolgálatában lévő rendőr Újbudán. Két másik társát is megszúrta a támadó, de ők életben maradtak, végül elfogták a gyilkost, akit lábon lőttek.

Egy videó is megjelent az üldözésről, nem sokkal később pedig már őrizetben volt a támadó. Megtudhattuk, hogy egy fiatal rendőr vesztette életét, aki csak most lett volna 30 esztendős, de ezt már nem ünnepelhette meg. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Orbán Viktor miniszterelnök az elsők között nyilatkozott a tragikus esemény után, és egyértelművé tette, segíteni fogják a gyászoló családot. Az orvosok mindent megtettek a fiatal rendőrért, amit csak lehetett, de nem lehetett megmenteni.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Varsóba tartó vonatán hívta fel a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy tájékozódjon az ügyről. Karácsonyt is megrázta a gyilkosság, ami ritkán fordul elő Budapesten, különösen ebben a formában, hogy rendőr az áldozat.

„Még a Varsóba tartó vonaton vagyok, de felhívtam a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy tájékozódjak az Újbudán történt döbbenetes rendőrgyilkosság miatt.” – írta a posztjában Karácsony.

„Felajánlottam, hogy ha bármiben tud segíteni a Fővárosi Önkormányzat, azt megtesszük. Részvétem a családnak, isten nyugosztalja az áldozatot!” – tette hozzá a hivatalos útja során a főpolgármester.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.