Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Orbán Viktor is megszólalt az újbudai rendőrgyilkosságról

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. november 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában beszélt az újbudai rendőrgyilkosságról.

Egyre több minden kerül nyilvánosságra a csütörtök este történt rendőrgyilkosságról, aminek egy áldozata van, egy rendőr. A támadót nem sokkal később elfogták, lábon lőtték, aki valószínűleg élete végéig rácsok mögé kerül.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Orbán Viktor elmondta, együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családjának, családtagjainak. „Gondoskodni fogunk róluk természetesen.” Hozzátette, ebből is látszik, hogy veszélyes szolgálat a rendőri munka, és meg kell becsülni a rendőröket, illetve védeni őket, amennyire az csak lehetséges.

A miniszterelnök a jó hírek közé sorolta, hogy az elkövetőt elfogták. Elmondta, az ember nem örül, ha fegyverhasználatra kerül sor, ugyanakkor jó hír, hogy amikor az szükséges, a rendőrök használják a szolgálati fegyverüket, mint ebben az esetben tették.

Orbán hangsúlyozta, talán erről az egészről később kell beszélnünk, mert jelenleg a rendőr elvesztése miatti sokkhatás alatt vagyunk. „De gondoljunk arra, hogy ez megráz bennünket. Ez azért van, mert ez nem mindennapos eset.”

Szintén kiemelte, Budapest egy olyan város, ahol gyilkosság, különösen a rendőrgyilkosság messze nem mindennapos esemény, hanem módfelett ritka. „Ez olyasmi, amihez nem vagyunk hozzászokva, ezért ez megráz és meg is rendít bennünket. Ez azt jelenti, hogy a rendőreink jól végzik a munkájukat.” Hozzátette, mindez arra is emlékeztet bennünket, hogy az életünk biztonságos, ami nagy érték, és azt meg kell becsülnünk.