Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Aláírta Biden a TikTok betiltásáról szóló rendeletet

Egyesek szerint ez már előszele a TikTokra váró kellemetlen amerikai pillanatoknak.

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök aláírta a TikTokot az Egyesült Államokban betiltó jogszabályt, amely első körben mintegy 4 millió, az amerikai kormányzat tulajdonában lévő eszközt érint. Az alkalmazás kivételes esetekben azonban a jövőben is használható lesz, ilyen alkalmazási területek például a bűnüldözés, a nemzetbiztonsági tevékenység és a biztonsági kutatások, számolt be róla a The Guardian.

A tilalmat közvetlenül azután fogadták el, hogy egyre több államban tettek lépéseket a TikTok nyilvános eszközökön való betiltására. Az NBC News úgy véli, hogy az amerikai kormányzat egyre inkább TikTok-ellenes magatartása miatt a következő napok meglehetősen nehezek lesznek a közösségi hálózat számára. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

A népszerű kínai alkalmazás egyre nagyobb ellenállással és egyre átfogóbb vizsgálódással néz szembe az amerikai kormány és a törvényhozók részéről, akik attól tartanak, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz a kínai székhelyű anyavállalattal, a ByteDance-szel való kapcsolata miatt.

Egyre aggasztóbb a kormány számára a TikTok

A TikTok nemrég számos kritikát kapott, amikor elismerte, hogy alkalmazottai illegálisan hozzáférhettek újságírók adataihoz, belenézhettek információkba és nyomon követhették tartózkodási helyeiket. A Business Insider úgy véli, hogy ez az incidens is növelte az amerikai kormány aggodalmait a TikTok-kal szemben, és felgyorsította a közösségi hálózat betiltásának elfogadását.

Többek között Steve Daines szenátor is aggodalmát fejezte ki az alkalmazással kapcsolatban, amely szerinte veszélyezteti a felhasználók magánéletét, Kínával való szoros kapcsolata miatt pedig sokkal részletesebb tájékoztatást kellene adnia arról, hogy pontosan milyen adatokat gyűjtenek a felhasználókról.

Egyes vélemények szerint a TikTok kormányzati eszközökön történő betiltása csak az első lépése annak, ami a következő években várható, ugyanis amennyiben a kínai vállalat nem oszlat el minden kétséget és aggodalmat az alkalmazással kapcsolatban, úgy nem kizárt, hogy jelentős mértékben kiterjesztik majd az érintett eszközök körét.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.